12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum obtinem cazierul judiciar

Cum obtinem cazierul judiciar

Cazierul judiciar se elibereaza persoanelor fizice si are o valabilitate de sase luni de la data eliberarii si numai in scopul pentru care a fost eliberat. Cererea, motivata si cu datele de stare civila complete, se depune la ghiseul Serviciului cazier judiciar si evidenta operativa situat in str. Paltinis nr. 10 (incinta Sectiei 4 Politie).


Pentru solicitarea certificatului este necesar actul de identitate si timbru fiscal in valoare de 1 RON. Programul de lucru este: luni, marti, miercuri si joi, intre orele 8.30-12.00, depunerea actelor, iar in aceleasi zile, intre orele 15.30-16.00, se elibereaza cazierul.


In regim normal, certificatul de cazier judiciar se obtine in termen de cel mult zece zile pentru persoanele nascute in judetul Dolj si in cel mult 30 de zile pentru persoanele nascute in alte judete si in municipiul Bucuresti. In regim de urgenta, certificatul de cazier judiciar se obtine achitând suma de 50.000 de lei (5 RON) la orice unitate CEC, urmând sa fie eliberat in termen de una pâna la trei zile.


Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar in regim normal, persoanele domiciliate pe raza municipiilor Calafat si Bailesti, a oraselor Filiasi, Segarcea si Bechet pot depune cererea si ridica certificatul de la subunitatile de politie din aceste localitati. Cetatenii din Craiova cu domiciliul pe raza de competenta a Sectiilor de politie nr. 1, 2, 3 si 5 pot obtine certificatul de cazier in regim normal, depunând cererea la aceste subunitati.


Persoanele cu domiciliul in judetul Dolj, nascute in strainatate, pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar in regim de urgenta si normal se pot adresa la Serviciul cazier judiciar si evidenta operativa.


Cetatenii români cu domiciliul in strainatate, nascuti in judetul Dolj, pot obtine certificatul de cazier judiciar fie prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare române, fie prezentându-se personal la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj sau imputernicind prin procura alta persoana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS