12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSa ne ingrijim ochii!

Sa ne ingrijim ochii!

Pentru ca ochii sunt primii care tradeaza vârsta unei femei, salonul de infrumusetare „Estetic“ a dezvaluit pentru cititoarele GdS câteva trucuri de a ramâne mereu tinere.


Pielea din jurul ochilor este mai sensibila si de aceea aici apar primele riduri. Dar nu aveti nici un motiv de ingrijorare daca urmati un ritual zilnic de ingrijire a zonei ochilor. In primul rând, nu trebuie niciodata sa treceti peste demachiere. Pentru zilele obositoare sau noptile când stiti ca aveti programate petreceri târzii, este bine sa aveti in casa servetele demachiante care sunt foarte practice.


„Este recomandat sa se foloseasca nu demachiantul pentru fata, ci unul special pentru ochi“, a precizat Dana Stoian, cosmeticiana la „Estetic“. Urmeaza apoi aplicarea unei creme de protectie. Adolescentele pot sari insa peste aceasta etapa.


Fara creme inainte de 20 de ani


„In general, este bine ca femeile sa inceapa sa foloseasca creme de ochi in jurul vârstei de 25 ani sau 20 in cazul tenurilor uscate“, a completat Dana Stoian. Intre 25 si 35 de ani puteti folosi diferite geluri, iar dupa aceasta vârsta este recomandat sa alegeti o crema hidratanta. Gelurile sau cremele de ochi se aleg in functie de tipul de ten pe care il are fiecare persoana. Atentie insa la cantitatea de crema pe care o aplicati, in acest caz abundenta dauneaza. Alta greseala frecventa este folosirea cremei de fata pentru zona ochilor. Daca nu dispuneti de o crema special creata pentru ochi, mai bine nu folositi nimic. De asemenea, când va aplicati diferite masti faciale evitati ca acestea sa se intinda si in zona ochilor.


Alta problema cu care se confrunta majoritatea femeilor este aparitia atât de inesteticelor cearcane care, o data aparute, cu greu mai puteti scapa de ele. Totusi, le puteti estompa folosind un anticearcan peste care puteti aplica putin fond de ten.


Adio, sprâncene subtiri!


Pentru a atenua cearcanele dupa o noapte nedormita Dana Stoian are câteva sfaturi. Puteti sa aplicati pe pleoape, pret de câteva minute, câteva cuburi de gheata sau o lingura de inox, pe care in prealabil ati tinut-o in frigider.


De o atentie deosebita trebuie sa se bucure si genele, si sprâncenele dumneavoastra. Sprâncenele corect pensate va sporesc farmecul, de aceea este bine sa apelati la o cosmeticiana când vreti sa le dati o forma. Si cum moda acestui sezon cere sa se poarte naturaletea, este indicat ca sprâncenele dumneavoastra sa nu fie pensate prea subtire, iar daca vreti sa vi le vopsiti, apelati la culori in ton cu tenul dumneavoastra.


„Femeile care isi vopsesc parul ar trebui sa fie atente si la culoarea sprâncenelor“, a atentionat Dana Stoian. Astfel, daca sunteti o bruneta naturala si vreti sa va vopsiti blonda (in caz ca va avantajeaza) trebuie neaparat sa va vopsiti si sprâncenele.


In schimb, puteti oricând sa va vopsiti genele. Astfel, veti arata minunat si dimineata, imediat dupa ce v-ati trezit, si nici nu veti mai fi nevoite sa folositi rimelul. In ceea ce priveste rimelul, este indicat sa-l aplicati doar pe genele superioare, mai ales in cazul unui machiaj de zi.


Cum „ochii sunt oglinda sufletului“, fiecare femeie ar trebui sa-si rapeasca putin timp in fiecare zi pentru ingrijirea acestora.


Antidot pentru riduri


Doamnele pot spune adio ridurilor, gratie unei creme realizate pe baza de venin de sarpe. Dupa cum informeaza Tgcom.it, descoperirea apartine cercetatorilor italieni, care sustin ca veninul temutelor reptile contine toxine utile pentru reducerea efectelor imbatrânirii pielii. In aceste conditii, nu este imposibil ca peste putin timp sa apara pe piata prima crema antirid care sa contina venin de sarpe. Descoperirea ii apartine lui Cesare Montecucco, de la Universitatea din Padova, care, alaturi de colegii sai, a aflat modul de functionare a celor mai importante componente ale veninului acestor reptile, neurotoxinele SPAN. Potrivit revistei Science, oamenii de stiinta au reprodus si mecanismul exact al toxinelor cu doua molecule necunoscute, asa-numitul „lisofosfolipid“ si un acid gras. Exact aceste doua molecule, capabile sa imite mecanismul de actionare al veninului, ar putea deveni pricipiul activ al unei creme antirid, unica in felul sau, aplicabila de mai multe ori pe zi, care anuleaza semnele timpului, relaxând musculatura subcutanata dupa acelasi principiu al toxinei botulinice.


Sfatul specialistului


Structura tegumentului din jurul ochilor este singura care nu este protejata atât de bine subcutanat de un tesut adipos si de tesut osos. Aceste lipsuri se concretizeaza prin ceea ce numim noi cearcane, deoarece absenta grasimii creeaza o diferenta de pigment, iar absenta unui tesut osos creeaza diferenta de nivel, marginea orbitei ochiului fiind exact zona care delimiteaza un cearcan. Ce putem face? Sa ingrijim aceasta zona din jurul ochilor astfel:


1. Se recomanda un masaj usor, aplicat zilnic, cu o crema grasa. Se va urma linia orbitei, insistând pe punctele de presopunctura de-a lungul sprâncenei.


2. Pentru a masca eventualele cearcane se va folosi un baton corector, hidratant, emolient.


3. Mastile astringente pentru fata se vor aplica evitând zona ochilor.


4. Odihna zilnica nu trebuie neglijata. Astfel, seara se demachiaza neaparat ochii cu o lotiune speciala si se aplica pe pleoape comprese cu ceai caldut de albastrele.


5. De ce nu, in timpul somnului se pot purta ochelari de matase.


6. Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca vitamina A (banana, afine, morcov).


7. Daca ochiul nu suporta, se va evita folosirea lentilelor de contact.


8. La nevoie, se folosesc picaturile decongestionante recomandate de oftalmolog. De altfel, un consult oftalmologic se impune periodic.


9. Nu uitati ochelarii cu filtru UV, mai ales vara si iarna, sau cei cu lentile heliomate, atunci când stam mai mult in fata calculatorului. Alegerea ochelarilor de soare este bine sa fie consiliata de un specialist.


10. Genele se vor tunde 1/2 mm primavara pentru a se regenera si a deveni mai dese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS