17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Mos Craciun nu i-a uitat pe batrâni


Peste 40 de batrâni cu boli cronice, internati in Centrul Medico-Social din Caracal, primesc azi din partea sindicatului Facultatii de Horticultura din Craiova daruri de Craciun. Actiunea de ajutorare a persoanelor vârstice se doreste a fi continuarea proiectului umanitar studentesc „Fii tu Mos Craciunul lor!“. „Daca studentii nostri au putut sa aduca un zâmbet pe chipul micutilor din spital si noi putem sa alinam un pic din suferinta oamenilor batrâni. Din cele opt milioane de lei strânse de la cadrele didactice universitare vom cumpara batrânilor pijamale, sosete groase si alimente care sa-i faca sa mai uite de suferinta“, a spus prof. univ. dr. Daniela Popa, de la Facultatea de Horticultura din Craiova. (E.L.)


Colinde de la „Noua Speranta“


Un grup de colindatori de la Asociatia Anti-SIDA „Noua Speranta“ din Petrila a plecat la colindat prin Petrosani si prima oprire a fost la cei ce sunt in suferinta si la copiii cu probleme de sanatate. Peste 20 de copii si voluntari s-au oprit pentru a ura „Sarbatori fericite!“ la Spitalul de Urgenta, pentru ca mai apoi sa mearga la copiii seropozitivi de la Casa Familiala „Hansel si Gretel“ din Petrosani. „Ne-am dus pe la toti cei care ne-au fost aproape, societati comerciale si agentii, dar nu i-am uitat pe cei aflati pe patul de spital si pe copiii cu probleme de sanatate. Vrem sa le facem o bucurie tuturor si sa le aratam cât de mult ne pasa de cei ce au nevoie de o raza de lumina in pragul Sarbatorilor“, a declarat Dorina Ignat, presedinta Asociatiei Anti-SIDA „Noua Speranta“ Petrila. In fiecare an, in pragul Sarbatorilor, acesti copii au venit mereu din Petrila si au colindat toata Valea Jiului, incercând astfel sa-i bucure pe toti cei care le-au fost alaturi in zilele de peste an. (D.M.)


„Doina Gorjului“ vrea sa devina ansamblu national


Ansamblul Artistic „Doina Gorjului“ vrea sa primeasca recunoasterea de ansamblu national. Alecu Dragoi, secretarul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, a declarat ca institutia pe care o reprezinta a primit inca de anul trecut propunerea de a deveni „nationala“, din partea unor personalitati din domeniul artistic. Dragoi, care este si consilier judetean, a pledat pentru acest lucru chiar in ultima sedinta a Consiliului Judetean Gorj din acest an. Consilierul a precizat ca realizarile si performantele solistilor de la „Doina Gorjului“ indreptatesc ansamblul sa primeasca o astfel de denumire. (E.M.)


Centru pentru copiii defavorizati – in comuna Vârvoru de Jos


Copiii familiilor cu o situatie materiala precara din comuna Vârvoru de Jos vor avea in mai putin de o luna un Centru de zi. Consiliul local al comunei, in parteneriat cu Fundatia „Socrate“ si Scoala generala cu clasele I-VIII din Vârvoru de Jos, deruleaza pâna pe 31 decembrie proiectul „Centrul de zi pentru copiii apartinând familiilor cu situatie socio-economica precara“. „Valoarea totala a proiectului este de aproximativ patru miliarde de lei, din care 2,9 miliarde au fost suportate de Ministerul Integrarii Europene. Se va incerca diminuarea decalajelor de nivel educational si o mai buna integrare socio-scolara si educationala a copiilor defavorizati. Proiectul se adreseaza si copiilor care nu au acces la educatie, celor proveniti din centrele de plasament, dar si copiilor care au rezultate notabile la concursurile scolare, insa provin din familii defavorizate“, a mentionat Nicu Tabacu, primarul comunei Vârvoru de Jos. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS