12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

RETETA SAPTAMÂNII

Cozonacul


Ingrediente:


– 1 kg de faina


– 10 galbenusuri de ou


– 100 grame unt


– 150 ml ulei


– 400 grame zahar


– 400 grame nuci


– 2 lingurite de rom


– 200 grame de stafide


– 1/2 litru de lapte


– drojdie de bere


– 5 linguri mari de cacao


Mod de preparare:


– Se macina nucile prin masina, se incalzeste laptele. In jumatate din cantitatea de lapte se adauga tot zaharul si se lasa la racit. Se amesteca patru linguri de faina cu restul de lapte. Se freaca o lingura de zahar cu o bucata de drojdie de bere (cât incape intr-o lingura) si se pune peste amestecul de faina cu lapte, se amesteca si se lasa la dospit. Peste galbenusuri se pune sare. Se pun galbenusurile peste faina, se adauga coca crescuta si se framânta. Se pune laptele cald peste faina, se amesteca ouale in aluat. Se framânta un sfert de ora si apoi se adauga ulei si unt. Se framânta aluatul pâna când incepe sa faca „basici“. Se amesteca nucile macinate cu cacao si cu stafide. Se toarna peste amestecul de nuci si cele doua lingurite de rom. Se intinde amestecul pe foaia de aluat. Se ruleaza foaia de aluat prinzând inauntru umplutura. Se lasa o ora la caldura pe marginea aragazului, se unge cu ou. Se pune apoi tava la cuptor timp de 45 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS