11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPortulaca, o planta asemenea unui covor multicolor

Portulaca, o planta asemenea unui covor multicolor

Floarea de piatra este o planta anuala care infloreste in perioada iunie-octombrie. Florile sunt multicolore, simple sau involte, iar frunzele au aspectul unor ace. Florile tin o singura zi, dar cu fiecare noua zi insorita ne vom bucura de alte si alte floricele marunte si frumos colorate. O gasim in gradini, pe margini de drum, in jardiniere sau ghivece. Prefera soluri bogate in nisip. Udarea se face o data la doua-trei zile. In perioada calda, plantele din ghivece sau jardiniere se pot uda zilnic, seara sau dimineata. Portulaca e obisnuita cu un aer mai uscat. Se poate fertiliza o data pe luna cu ingrasaminte lichide pentru plantele cu flori.


Se inmulteste prin seminte, care se culeg la sfârsitul perioadei de vegetatie, prin octombrie. Semintele se asaza in jardiniere sau gradini primavara, in martie. De obicei, se presara la suprafata pamântului peste care se pune un strat subtire de pamânt sau nisip. Dupa ce se obtin plantute de aproximativ 5 cm, se pot muta intr-o alta locatie, daca se doreste.


Floarea de piatra poate fi atacata de purici mici si negri care „ineaca“ planta si o opreste din dezvoltare. Impotriva acestora se poate folosi Mospilan.


Material realizat in colaborare cu Gradina Botanica din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS