10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

– Primele parbrize de masina, aparute in anul 1899, erau in general foarte inalte, intrucât masinile din acea epoca atingeau adesea doi metri inaltime. Realizate din sticla obisnuita, ele erau considerate ca accesorii facultative.


– Floarea cea mai aromata este cactusul american. Mirosul sau se simte la o distanta de un kilometru.


– Mamiferul cu urechile cele mai mari este elefantul african; suprafata totala a urechilor sale este de opt metri patrati.


– Doctorul Merry Delabost, medicul-sef al inchisorii de la Bonne-Nouvelle, din Rouen, este cel care a inventat dusul, prin 1872, pentru a permite detinutilor sa aiba o mai buna igiena corporala. Era vorba de dusuri colective, dar sistemul de jetare a apei era individual.


– Când se simte amenintat de vreun dusman, ornito-rincul, mamifer care traieste in Australia, se scufunda rapid in apa, unde poate ramâne nemiscat peste zece minute, fara sa respire.


– Sugativa a fost descoperita in Anglia in 1863, dintr-o intâmplare, un muncitor uitând sa adauge clei in cazanul cu hârtie cruda.


– Turul Frantei la ciclism, creat de Henry Desgranges, a fost initiat pe 1 iulie 1903. Continea sase etape si doar 20 de concurenti au reusit sa treaca linia de sosire, din cei 60 inscrisi.


– Cel mai vechi dictionar cunoscut dateaza din anul 600 i.d.H. Gasit in Mesopotamia, e scris in akadiana, limba folosita de asirieni si de babilonieni.


– Girafa este animalul terestru cu talia cea mai inalta; poate atinge sase metri in inaltime.


– Prima pudra de cacao a fost fabricata de olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam, in 1828.


– Singura pasare din lume care cânta si in timpul zborului este ciocârlia. In zborurile ei aproape verticale, ea incânta cu trilurile asemanatoare unei soprane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU