21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFoxterrierul, un câine neobosit

Foxterrierul, un câine neobosit

Foxterrierul este o rasa de talie mica, de maximum 39 cm, care cuprinde mai multe varietati. Cele mai apreciate de cumparatori, de altfel si cele mai des intâlnite, fiind foxterrierul cu par neted si cel cu par sârmos. La ambele predomina culoarea alb cu pete negre si maro-roscate.


Foxterrierul cu par sârmos a fost selectionat la inceputul secolului trecut in Anglia, pentru a scoate vulpea din vizuina. Astazi, nu mai alearga dupa vulpi, se multumeste doar sa scotoceasca prin cotloanele gospodariei.


Temperament


Afectuos si protector, are un puternic instinct al vânatorii si un caracter agitat, nervos, care il face sa urmareasca tot ce misca. Este plin de energie, greu de stapânit si un adevarat luptator.


Mediu de viata


Poate locui intr-un apartament, dar are nevoie de multa miscare pentru a-si consuma energia. Are tendinta spre obezitate. Nu trebuie sa stea mult timp inchis in casa, deoarece se plictiseste si incepe sa latre sau sa roada tot ce gaseste.


„Hrana foxterrierilor poate fi traditionala, alcatuita din carne, cereale (orez, malai), legume si fructe sau industriala, care are toate principiile nutritive, plus vitamine. Când o cumparati pe cea din urma, aveti grija ca aceasta sa poarte specificatia «mini», destinata câinilor de talie mica. Aceasta rasa nu are voie sa consume carne de porc cruda, mezeluri, peste si organe crude, fasole uscata si mazare, oase (cu exceptia osului crud de vita), dulciuri, seminte si alune“, a spus dr. Adrian Dinu, medic veterinar.


Modalitati de ingrijire


Varietatea cu par sârmos necesita o toaletare speciala, numita trimat. Periajul este necesar de doua-trei ori pe saptamâna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS