22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

RETETA SAPTAMÂNII

Ciorba de peste


Ingrediente:


– 1 kg peste,


– 1 morcov,


– 1 patrunjel,


– 1 telina,


– o ceapa mare,


– 1-2 ardei grasi,


– 2 rosii de marime mijlocie,


– bors sau zeama de varza, zeama sau sare de lamâie, sau otet,


– leustean, untdelemn, sare.


Mod de preparare: Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii, se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn 2 minute, apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza sau cu alta acreala si se sareaza, completând lichidul cu apa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarâme la fiert. Când clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pâna când se inmoaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se pune leustean si patrunjel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS