18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca atunci când un leu pune stapânire pe un grup, el omoara toti puii. Intr-un grup, toti puii sunt ai leului dominant.


Stiati ca tigrul are si pielea cu dungi, nu numai blana. Doi tigri nu au aceeasi dispunere a dungilor. Dungile au rolul de camuflaj.


Stiati ca o camila poate calatori 5-7 zile fara mâncare si fara apa. Cocoasa camilei nu este un depozit de apa, ci, de fapt, este o cocoasa obeza in care aduna energie pentru atunci când mâncarea este greu de gasit.


Stiati ca multe animale mor daca isi pierd un sfert din greutatea corpului, dar camila isi poate pierde aproape jumatate din greutatea corpului fara consecinte serioase. Când gaseste apa, bea in 10 minute cât o treime din greutatea corpului ei.


Stiati ca un cangur nu poate merge inapoi; are o saritura mai lunga de 12 metri si sare cu o viteza mai mare de 60 km/ora.


Stiati ca tepii ariciului nu sunt taiosi sau otravitori, ci el aplica pe ei o saliva spumoasa care serveste doar la iritarea pradatorilor.


Stiati ca girafa nu poate scoate nici un sunet, dar aude anumite sunete: guitatul, sforaitul si behaitul.


Stiati ca niciodata doua zebre nu au aceeasi dispunere a dungilor. Daca mai multe zebre alearga in acelasi timp, pradatorul nu o mai poate urmari pe nici una!


Stiati ca zebra este dependenta de apa si bea 14 litri de apa pe zi.


Stiati ca elefantul este foarte inalt, intre 3 si 4,5 m, cântareste 5.000-7.000 kg, manânca in jur de 225 kg de mâncare pe zi si bea 90 de litri de apa.


Stiati ca elefantul nu vede foarte bine, dar urechile si nasul il ajuta. Poate simti apa de la 4 km distanta si este singurul animal care nu poate sari.


Stiati ca liliacul este faimos pentru ca doarme ziua si zboara noaptea, vede in intuneric emitând unde de sunet, sistem denumit „ecolocatie“, ca sa stie ce este aproape si ce este departe. Undele emise de liliac nu pot fi auzite de om. Ele il fac pe liliac sa stie daca o insecta se apropie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS