14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSexul si preferintele culinare

Sexul si preferintele culinare

Pentru reprezentantii sexului tare, alimentatia este un mod de a domina si de a se opune lumii, o activitate care necesita forta si energie, pe lânga sustinerea si aprobarea prietenilor. In opinia cercetatorilor, barbatii prefera mâncarurile mai bogate in calorii, in timp ce femeile adora sa transforme masa de prânz intr-un moment potrivit pentru a socializa.


Modelul alimentar care a rezistat pâna in urma cu câtiva ani, cel format din doua feluri de mâncare si desert, nu mai este la moda. Masa a devenit mai rapida, este pregatita la repezeala, principala preocupare fiind aceea de a alege mâncarurile naturale.


In secolul XXI, reprezentantii celor doua sexe dau dovada de gusturi diferite când vine vorba de alimentatie. Daca pentru femei a mânca este sinonim cu a se integra in grup, pentru barbati, alimentatia inseamna a domina. Un studiu realizat pe un esantion de tineri din 11 tari a demonstrat ca, in timp ce reprezentantele sexului frumos prefera mâncarurile proaspete si usoare, barbatii au o preferinta aparte pentru mâncarurile picante si, mai ales, substantiale.


Diferentele intre femei si barbati sunt mai evidente in tarile din centrul si sudul Europei si din Brazilia si se atenueaza in tarile din nordul batrânului continent. Tinerii tin foarte mult sa sublinieze diferentele care ii separa de predecesorii lor. Astfel, nu trebuie sa surprinda ca din ce in ce mai multi tineri resping specialitatile alimentare preferate de parintii lor si, mai ales, aleg sa ia masa la restaurant.


In adolescenta, gusturile gastronomice se diferentiaza mai mult intre reprezentantii celor doua sexe. In timp ce baietii, al caror vis e sa aiba un corp musculos, bine antrenat, prefera proteinele, fetele, care se viseaza topmodel, sunt permanent la regim.


Pentru reprezentantele sexului frumos, masa este un mod de a se integra in societate. Alimentatia contribuie la o dezvoltare armonioasa, permitând tinerelor sa se simta bine in propriul corp si sa le ofere celorlalti imaginea dorita. De aici si tendinta multor femei de a limita cantitatile si de a refuza mâncarurile prea bogate in calorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS