22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAventura in Mexico City

Aventura in Mexico City

Daca am lua in considerare doar descrierile din filmele hollywoodiene, Mexico City ar parea un oras neprimitor, inecacios si plin de pericole. Cu o astfel de prezentare, nu este de mirare ca majoritatea turistilor care ajung in Mexic evita capitala. Insa nu stiu ce pierd.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, DF sau Distrito Federal (n.r. – District Federal), cum il mai numesc localnicii, orasul este unul dintre cele mai active din America Centrala – un amestec incredibil de antic si modern. Aerul pare sa aiba un gust ciudat, dar, la fel ca un pui in sos picant de ciocolata – o data ce te obisnuiesti, nu mai poti renunta la el.


In cautarea distractiei


Mexicanii au stiut dintotdeauna sa se distreze, iar petrecerile din Mexico City nu ramân niciodata fara ecou. Daca sunteti in cautarea unei locatii cu traditie, va puteti opri in Piata Garibaldi – centrul istoric al capitalei mexicane. In aceasta zona, trupele de mariachi se aduna in fiecare noapte pentru a-si etala talentele. Nu trebuie decât sa gasiti un loc la o terasa si sa va bucurati de atmosfera incendiara.


Bineinteles, puteti merge in Piata Zocalo, din centrul orasului, care gazduieste cele mai multe spectacole live. Locatia imensa este intotdeauna aglomerata, fiind inconjurata de câteva dintre cele mai impresionante obiective turistice si culturale ale orasului: Palatul National si Catedrala Metropolitana. In fiecare seara, steagul national, plasat in centrul Pietei Zocalo, este coborât, pe fondul unui ceremonial impresionant. Puteti rezerva o masa la restaurantul de pe acoperisul hotelului Majestic, situat in partea vestica a pietei, si sa va bucurati in voie de aceasta ceremonie unica.


Daca petrecerile in stil european sunt pe gustul dumneavoastra, indreptati-va catre cartierul Condesa, inima petrecerilor din DF. Bulevardele Michoacan si Tamaulipas, precum si strazile invecinate sunt „pavate“ cu zeci de restaurante si terase, de la cantinele traditionale cum sunt „El Centenario“ sau „PataNegra“, pâna la lantul barurilor de cocktail, printre care se numara „Cinna“ si „Cafeina“.


O pata de cultura


Mexicul este leaganul câtorva dintre cele mai vechi civilizatii, având un bagaj impresionant de traditie si folclor. Nu trebuie sa pierdeti vizita la ruinele de la Teotihuacan, aflate la 50 de kilometri nord-est de Mexic, care au fost odata capitala Imperiului Aztec. Piramida Soarelui, care se afla in acest complex istoric, este a treia, ca marime, in lume. Daca reusiti sa urcati toate cele 248 de trepte, veti fi recompensati cu o priveliste incredibila asupra vechiului oras.


Pentru a afla mai multe despre Azteci si celelalte civilizatii prehispanice, puteti face o vizita la Muzeul National de Antropologie, din Parcul Bosque de Chapultepec. Daca sunteti amator de noutate, in apropiere se afla si Muzeul de Arta Moderna, unde va va intâmpina celebra Frida Kahlo, cea mai iubita artista mexicana. Ea a reusit sa-l intreaca chiar si pe sotul sau, Diego Rivera, ale carui lucrari murale pot fi gasite in Muzeul „Diego Rivera“, situat la vest de Alameda.


Specialitati mexicane


Exista multe alte lucruri pe care le puteti face o data ajunsi in DF. Spre exemplu, puteti merge sa mâncati taco la „El Guero“, in Condesa, sau chiar la vânzatorii ambulanti, care se afla in special pe bulevardul Puebla.


O alta atractie turistica este asa-numita „vânatoare de comori“, in „Bazar Sabado“ (n.r. – Bazarul de Sâmbata), din cartierul San Angel, sau in uriasul Centru de Artizanat „La Cuidadela“.


Orice planuri ati avea pentru o vacanta perfecta, este imposibil sa nu le puteti pune in aplicare in Mexico City.


Vacanta in Cancun, una dintre cele mai cautate destinatii turistice din America Centrala, mai poate astepta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS