11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte stiri

Tariceanu cere autoritatilor sa decolmateze cursul apelor


Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut autoritatilor locale din toate judetele tarii sa intervina pentru a indeparta reziduurile de pe cursurile de apa pentru a evita noi inundatii. „Le cer tuturor sa intervina de acum pentru ca la anul sa nu se mai intâmple ce s-a intâmplat anul acesta. Cauzele inundatiilor in multe localitati din tara nu au fost atât precipitatiile abundente, cât blocarea cursurilor de apa cu pietre sau busteni, care au impiedicat curgerea normala a apelor“. Premierul a adaugat ca a doua cale de prevenire a inundatiilor este decolmatarea canalelor colectoare si refacerea digurilor, pentru care anul acesta au fost alocate 35 de miliarde de lei. (C.B.)


Demisie din PD Gorj


Calin Simionescu, consilier judetean din partea PD Gorj, a demisionat din Partidul Democrat dupa ce nu a obtinut nici un post de conducere in cadrul filialei, la alegerile care au avut loc duminica, 4 decembrie. Acesta a candidat atât pentru postul de secretar general, unde a pierdut in turul II, cât si pentru unul dintre cele 14 posturi de secretar executiv. Simionescu spune ca reprezentantii partidului au refuzat sa-i inregistreze demisia, dar ca decizia lui este irevocabila. (R.S.)


Bugetul CL Craiova intârzie


Adoptarea bugetului Consiliului Local (CL) Craiova va fi amânata, cel mai probabil, pentru anul 2006. Afirmatia apartine viceprimarului Sorin Iordache, care sustine ca in luna decembrie functionarilor din primarie le va fi aproape imposibil sa puna la punct un proiect.


„Contestatia depusa la legea bugetului, chiar daca va fi realizata la sfârsitul acestui an, nu ne va da destul timp sa elaboram bugetul local. Mai mult, inainte de adoptare, acesta trebuie supus unei dezbateri publice, pentru a se cunoaste si parerea cetatenilor vizavi de continutul lui. Daca bugetul nu va fi adoptat in acest an, in primele luni ale lui 2006 nu se vor mai putea face investitii, deoarece ne vom ghida dupa bugetul de anul acesta“, a declarat Iordache.


Prima investitie care va fi amânata este construirea unei piete in cartierul 1 Mai. In aceasta situatie, lucrarile vor fi demarate abia in luna martie 2006. (R.M.)


Doar 500 de brazi pentru Craciun


Ocolul Silvic Petrosani va scoate pe piata, pentru Sarbatorile de iarna din acest an, doar 500 de brazi, pomii urmând a ajunge in pietele din Valea Jiului dupa 15 decembrie. Potrivit reprezentantilor Ocolului Silvic, pretul pomilor de iarna va fi cuprins intre 30 RON si 50 RON. „Pomii de Craciun vor ajunge in piete din data de 15 decembrie, când incepem vânzarea lor catre persoanele fizice si juridice. Noi am recoltat aproximativ 500 de molizi din fondurile care apartin Ocolului Silvic Petrosani, care vor avea pretul de maximum 35 RON. Totusi, noi nu putem impune nimanui pretul la care sa-si vânda produsele“, a declarat Otto Hebel, director general al Ocolului Silvic Petrosani.(D.M.)


Oraselul copiilor, in pregatiri


Oraselul copiilor din Craiova va fi inaugurat pe 19 decembrie, in parculetul de la Teatrul National. Pentru amenajarea oraselului, primaria a alocat aproximativ 2.000 de euro. Cei mici vor putea admira, in acea zona, pe lânga diverse figurine specifice Sarbatorilor de iarna, si un brad, de peste 20 de metri inaltime. „Cei de la Luxten au inceput impodobirea bradului. Suntem pe ultima suta de metri“, a declarat Adriana Motocu, directoarea Directiei Tehnic si Investitii din cadrul Primariei Craiova. De asemenea, va fi amenajat un orasel al copiilor pe esplanada din Craiovita Noua, intre complexele Orizont si Racheta. (R.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS