13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca Buckingham Palace din Westminster este resedinta oficiala londoneza a familiei regale? Interiorul palatului este deschis publicului numai in lunile august si septembrie, când regina este in vacanta. Fondurile strânse in aceasta perioada se folosesc pentru reconstruirea Castelului Windsor, afectat in 1992 de un puternic incendiu.


Stiati ca Muzeul de stiinte naturale din Londra a fost proiectat de Alfred Waterhouse si deschis in 1881.


Stiati ca Turnul din Pisa face parte dintr-un grup de trei constructii deosebite, printre care si o catedrala, construite intre anii 1053-1272?


Stiati ca Arcul lui Constantin din Roma a fost construit intre anii 312-315 pentru a comemora marea victorie asupra lui Maxentius? In prezent, arcul este format din trei arce si patru coloane, având si sculpturi elaborate pentru ornament?


Stiati ca Piata Sf. Petru din Vatican a fost creata de Gian Lorenzo Bernini in 1600? Piata se afla in fata bazilicii Sf. Petru din Vatican, stat situat complet in interiorul Romei.


Stiati ca Palatul Kremlin din Moscova a fost terminat in 1849? El a fost construit sub regimul lui Nicolai I si este cea mai impresionanta cladire dintre zidurile Kremlinului.


Stiati ca Teatrul Bolsoi din Moscova a fost construit pe locul unui teatru mai vechi care a ars in 1853? La intrarea in teatru elementele care te impresioneaza sunt opt coloane masive si carul de lupta al lui Apolo, element de arhitectura care facea parte si din vechiul teatru.


Stiati ca resedinta imparatului japonez din Tokio este la Palatul Imperial? Publicul este invitat la palat de doua ori pe an: pe 2 ianuarie si de ziua imparatului.


Stiati ca Templul budist Rakanji din Tokio atrage milioane de credinciosi si turisti in fiecare an?


Stiati ca Templul Meiji Shrine din Tokio a fost construit in memoria imparatuluui Meiji care a condus Japonia intre anii 1867-1912?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS