10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Contracte in alb la CFR Craiova?


CFR Craiova a invins ieri formatia Chimia Craiova (scor 3-1) intr-un meci amical disputat pe terenul „Combinat“. Golurile echipei lui Ionel Luta au fost marcate de Balasa, Rada si Goiceanu. De ieri, CFR-ul a intrat in vacanta, urmând sa se reuneasca pe 16 ianuarie. Desi ieri trebuia sa se discute si problema legitimarii jucatorilor din „factiunea Stoina“, presedintele Gheorghe Fratica a anuntat ca negocierile au fost amânate, motivând ca mai este timp pâna la reluarea pregatirilor. Surse din cadrul clubului craiovean sustin insa ca, de fapt, jucatorii din „aripa Stoina“ plecati in toamna de la Chimia Craiova au semnat deja pentru gruparea de pe „Depou“, fapt care explica si indiferenta presedintelui Fratica. El ar fi tinut totul secret pentru a nu crea anumite stari de tensiune la echipa. (L.C.)


Futsal. Derbi pentru Energo


Energoconstructia Craiova va evolua mâine, pe teren propriu, impotriva formatiei ACS Odorheiul Secuiesc. Meciul, contând pentru prima etapa al returului, va incepe la ora 11.00 si se va desfasura in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii. Pentru echipa din Banie este ultimul meci in fata propriilor suporteri din acest an, motiv pentru care elevii lui Vali Nistoran spera sa obtina victoria. „Asteptam cât mai multi spectatori la sala, carora la finalul meciului sa le dedicam victoria. Echipa din Odorheiul Secuiesc este buna, insa noi am evoluat bine pe teren propriu si cred ca pornim cu prima sansa. In plus, trebuie sa ne luam revansa dupa acel 1-5 din tur“, a spus, ieri, Nistoran. Energoconstructia Craiova (28 de puncte) ocupa in prezent locul doi, in timp ce ACS Odorheiul Secuiesc se afla pe locul trei, cu 27 de puncte, dar un joc mai putin disputat. Daca inving mâine, craiovenii isi vor putea pastra locul doi chiar si dupa disputarea restantei de catre adversari. (L.C.)


Futsal. Start in Cupa Directiei


Competitia de fotbal in sala destinata persoanelor de peste 30 de ani, organizata de Directia de Sport Gorj, debuteaza astazi, in Sala Sporturilor, cu urmatoarele partide: Red Star – Sportul Gorjean (ora 9.00), Jiul Târgu Jiu – Presa (10.00), Hidroelectrica – Viitorul Târgu Jiu (14.00), Energia Rovinari – Compact (15.00), Sportul Gorjean – Hidroelectrica (16.00), Presa – Energia Rovinari (17.00), Viitorul Târgu Jiu – MB Târgu Jiu (18.00) si Compact – Pandurii 2005 (19.00). Mâine se disputa inca opt partide: MB Târgu Jiu – Sportul Gorjean (ora 09.00), Energia – Jiul (10.00), Hidroelectrica – Red Star (11.00), Pandurii 2005 – Presa (12.00), Red Star – MB (13.00), Jiul – Pandurii 2005 (14.00), Sportul Gorjean – Viitorul (15.00) si Presa – Compact (16.00). (C.P.)


Handbal (m). „Pandurii“ vor in Europa


Cu un punct pe terenul rivalei Uztel Ploiesti, Energia Pandurii Târgu Jiu poate visa la o clasare pe podium la finalul turului in Liga Nationala, performanta unica pentru sportul de echipa gorjean. Echipa lui Liviu Andries joaca mâine, de la ora 11.00, la Ploiesti, pentru orgoliu si pentru cupele europene, in fata unei formatii care a renuntat cu putin timp in urma la serviciile antrenorului Valentin Samungi, secundul Ionel Ene preluându-i sarcinile. Inaintea acestei etape, gazdele ocupa locul opt, cu 11 puncte, in timp ce Energia se claseaza pe locul trei, cu 17 puncte. „Va fi un meci deosebit de greu. Mergem sa ne batem, pentru ca daca vom reusi un punct acolo ne consolidam pozitia pentru a juca in cupele europene“, a spus antrenorul gorjenilor, Liviu Andries. (C.P.)


Handbal (f). Infrângere in devans


DWAR Craiova a pierdut, joi, in deplasare, partida cu Oltchim II Râmnicu Vâlcea cu scorul 28-35. La pauza craiovencele au condus cu doua goluri diferenta (16-14), in repriza a doua a fost mai putin reusita de elevele antrenorului Gabriel Bârcina. „Am luat goluri copilaresti in timp ce in atac am ratat cu nonsalanta. Apoi, arbitrii au ajutat si ei echipa gazda, fluierând impotriva noastra“, a declarat dupa meci antrenorul DWAR Craiova. Desi era programat astazi, meciul s-a disputat cu doua zile mai devreme, la cererea echipei gazda. (L.C.)


Volei. Fetele vor sa bata Dinamo


Echipa de volei feminin a CS Universitatea Craiova va evolua astazi, de la ora 12.00, in Sala Sporturilor din Craiova in compania formatiei Dinamo Bucuresti. Elevele antrenorului Adrian Cotoranu vor sa profite de avantajul terenului propriu pentru a inregistra un nou suscces, care sa le mentina in coasta liderei, CSM Lugoj. Craiovencele au prima sansa, având in vedere ca in tur, in Capitala, s-au impus cu 3-1, si in mod normal victoria nu are cum sa le scape. „Meciul nu este dinainte câstigat, de aceea l-am pregatit cu toata seriozitatea, pentru a evita orice surpriza neplacuta“, a spus antrenorul Adrian Cotoranu. Echipa masculina de volei CS Universitatea Craiova evolueaza astazi la Cluj-Napoca, in compania echipei din localitate. (L.C.)


Baschet (m). La mâna craiovenilor


Echipa de baschet masculin CS Universitatea Craiova va intâlni astazi, in Sala Sporturilor din Craiova, de la ora 13.30, formatia CS Marcelo Bene Calafat. Craiovenii se afla pe locul doi in clasament dupa BCS CSS Râmnicu Vâlcea si este presata de Energia Rovinari, ocupanta locului trei, care are inca sanse sa prinda locul doi, care da dreptul la accederea in fazele superioare ale competitiei. CSU Craiova porneste cu prima sansa in meciul de astazi, dupa ce in meciul tur, elevii antrenorului Paul Nicolae au invins echipa din Calafat chiar pe malul Dunarii. (L.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU