11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca, potrivit Centrului de control si prevenire a bolilor din USA, daca toate femeile ar consuma in timpul sarcinii acid folic suficient, ar putea fi prevenite anomaliile creierului si maduvei in proportie de 50-70 la suta.


Stiati ca proteina este cea mai bogata clasa de molecule biologice din organismul nostru, cuprinzând cam 50 la suta din greutatea de celule uscate.


Stiati ca primul accident de circulatie spatiala a avut deja loc. In 1996, un satelit spion francez, numit Cerise, s-a ciocnit de o bucata din fosta racheta Ariane. Se evalueaza la 20.000 numarul obiectelor de diferite marimi ce graviteaza in jurul pamântului.


Stiati ca, prin observarea atenta a planetei Jupiter si in special a uneia dintre lunile sale, astronomul danez Ole Romer a reusit in 1676 sa calculeze viteza luminii: 300.000 km/secunda.


Stiati ca Pont des Arts, unul dintre podurile de pe Sena, a fost primul pod de fier construit in Paris, in anul 1803.


Stiati ca Turnul Eiffel din Paris a fost construit in 1889 de inginerul francez Gustave Eiffel din peste 6.300 de tone de fier de cea mai buna calitate.


Stiati ca Notre Dame din Paris a fost inceputa in 1163 si terminata in cea mai mare parte in 1250.


Stiati ca piramida de sticla din fata intrarii in Muzeul Luvru (terminata in 1989) a fost proiectata de arhitectul american nascut in China, I. M. Pei.


Stiati ca Big Ben, faimosul turn cu ceas din Londra, cântareste 13,5 tone si isi trage numele ori de la Sir Benjamin Hall ori de la un faimos boxeur al vremii, Benjamin Caunt.


Stiati caTower Bridge din Londra a fost singurul pod care se putea ridica de pe Tamisa in momentul când a fost terminat (1894). Sir Horace Jones a proiectat podul si Sir John Wolfe Barry l-a construit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS