12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDisneyland - o lume de vis

Disneyland – o lume de vis

Desi pare o lume magica dedicata copiilor, Disneyland este o destinatie de vacanta excelenta si pentru adulti. Castelul in sine este mult mai mic in realitate decât se asteapta majoritatea vizitatorilor, care patrund pentru prima oara pe portile celebrului parc de distractii din Paris.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, parcul Disney din Paris atrage din ce in ce mai multi turisti in fiecare an, mai ales dupa ce gazda principala a complexului, Mickey Mouse, a fost desemnat cel mai indragit personaj de desene animate din lume.


Când decideti sa vizitati acest parc de distractii, cel mai indicat este sa va rezervati cel putin doua zile libere, pentru a va putea bucura din plin de universul magic al personajelor de basm.


Exista multe hoteluri chiar in apropierea Parcului Disney. In cazul in care nu reusiti sa va cazati la unul dintre ele, mai ales in perioada vacantelor, puteti opta pentru un hotel din centrul Parisului. Disneyland se afla la numai 40 de minute de centrul capitalei franceze.


Nu neglijati placerea de a merge la cumparaturi


Unul dintre avantajele cazarii in apropierea Parcului Disney este acela ca, la doar cinci minute de mers pe jos, se afla centrul comercial Val d’Europe. Acesta include peste 140 de reprezentante ale celor mai importante companii in domeniul vestimentar, printre care se numara „Zara“, „Gap“, „H&M“ si „Esprit“. Foarte aproape de Disneyland se afla si asa-numitul „sat de cumparaturi“ La Vallée, care include aproape 70 de reprezentante ale unor companii de renume, precum „Molton Brown“, „Fornarina“, „Christian Louboutin“ si „Puma“. In plus, produsele comercializate in acest complex au preturi reduse.


Intâlnirea cu personajele de basm


O data ajunsi in Disneyland, copiii se vor bucura cel mai mult de intâlnirea cu cele mai cunoscute personaje de basm, de la Peter Pan pâna la elefantelul Dumbo, care fac parade pe aleile parcului. Desi pare imens, complexul poate fi vizitat de la un capat la celalalt urmând un plan bine stabilit, astfel incât sa nu pierdeti nimic.


Cele mai cunoscute puncte de atractie din Disneyland sunt „Star Tours“, „Space Mountain“, „Piratii din Caraibe“, „Honey I Shrunk The Audience“, „Peter Pan“ si „Phantom Manor“. Acestea sunt bine structurate, aflându-se in patru zone distincte: Frontierland, Discoveryland, Fantasyland si Adventureland.


Pentru cele mai populare atractii ale parcului exista un sistem special de programare, numit „Fast Pass“, pentru evitarea aglomeratiei. Astfel, vizitatorii trebuie doar sa introduca intr-un automat cardul primit la intrarea in parc, primind un bilet cu care se prezinta ulterior la turul solicitat.


Mâncarea este tipic americana


In Parcul Disney veti gasi mai multe produse fast-food si popcorn decât in oricare alt loc din Paris.


Bineinteles, nu lipsesc nici faimoasele „croque monsieur“ (sandvisuri cu pâine prajita, svaiter, sunca, unt si smântâna – n.r. ). Insa, daca aveti probleme cu sanatatea, este recomandat sa mâncati la un restaurant din afara parcului sau sa va luati mâncare la pachet.


Pretul unei excursii in Disneyland


Incepând din noiembrie 2005 pâna in martie 2006, cardul pentru o zi in Disneyland ajunge la 51 de euro pentru un adult si 43 de euro pentru copiii de peste trei ani. Pentru copiii sub trei ani intrarea este gratuita. Totodata, exista si carduri pentru doua zile, la pretul de 93 de euro pentru adulti si 77 de euro pentru copii, sau carduri valabile trei zile, al caror pret ajunge la 113 euro pentru adulti si 92 de euro pentru copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS