16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Amenda pentru filantropi


Autoritatile din orasul indonezian Palembang, din sudul insulei Sumatra, au adoptat o noua reglementare prin care persoanele care dau pomana cersetorilor din intersectii sunt sanctionate cu o amenda de cinci milioane de rupii (500 de dolari). Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, noua masura are drept scop eliberarea intersectiilor de cersetori si de vânzatori ambulanti, a explicat responsabilul serviciilor sociale din oras, Dasril Sairin. Amenda ar putea fi inlocuita cu trei luni de inchisoare. Responsabilul i-a sfatuit pe donatori sa ofere ajutorul lor orfelinatelor, azilurilor si organizatiilor caritabile.


Sarbatoreste Craciunul in fiecare zi


La 45 de ani, britanicul Andy Park se poate declara un om fericit, pentru ca si-a implinit o veche dorinta din copilarie. Dupa cum informeaza Krone.at, de 12 ani, in fiecare zi, britanicul sarbatoreste Craciunul. In tot acest timp, „Mr. Christmas“, cum el insusi isi spune, savureaza zi de zi mâncarurile traditionale de Craciun, din meniul sau nelipsind friptura de curcan. Astfel, din 1993, britanicul a consumat 4.380 de curcani, 26.280 de cartofi la cuptor, 109.000 bucati de varza rosie si 219.000 de conserve de mazare. La toate aceastea se adauga peste 1.500 de litri de sos de friptura si peste 14.700 de sticle de sampanie, sherry si vin. Nici la capitolul cadouri, britanicul nu s-a zgârcit. El a facut 21.900 de cadouri, cea mai mare parte dintre ele pentru el insusi. Pâna acum, prelungitele sarbatori de iarna l-au costat pe „Mr. Christmas“ aproape de 365.000 de lire sterline. Din pacate insa, „Mr. Christmas“ are ceva probleme din cauza maniei sale, astfel ca barbatul a ajuns sa cântareasca de la 79 la 133 kilograme.


Steaua lui Gregory Peck de pe Walk of Fame a fost furata


Una dintre cele mai longevive stele de pe celebrul bulevard al celebritatilor, Walk of Fame, a disparut fara urma. Dupa cum informeaza cotidianul german Bild, steaua dedicata celebrului actor american Gregory Peck, trecut in nefiinta in urma cu doi ani, a fost furata. „Pur si simplu au lasat o groapa mare acolo“, a spus primarul Johnny Grant. Steaua dedicata lui Peck a disparut de acum o saptamâna, insa autoritatile mai intâi au verificat daca disparitia stelei are de-a face cu lucrarile de constructie, ce au loc in zona. Este a patra oara când o stea de pe Hollywood Walk of Fame a fost furata, insa este prima oara când hotii au reusit sa scoata chiar ei steaua din caldarâm. In cazurile anterioare, „victimele“ hotilor au fost Jimmy Stewart si Kirk Douglas, stelele acestora recuperate ulterior dintr-un garaj, precum si steaua solistului de muzica country Gene Autry, aceasta nefiind inca recuperata. Momentan, steaua lui Peck a fost inlocuita, insa noua piatra nu a fost inca dezvelita.


Christina Aguilera va deveni doamna Maria Bratman


Proaspat casatorita, Christina Aguilera se gândeste serios sa renunte la numele ce i-a adus celebritatea si sa devina Maria Bratman. Dupa cum informeaza Femalefirst.co.uk, vedeta, care s-a casatorit pe 19 noiembrie cu Jordan Bratman, isi va schimba numele din considerente legale. „Profesional, probabil voi fi intotdeauna Christina Aguilera, insa ma gândesc sa schimb niste chestii legale, si m-am oprit la al doilea nume al meu, Maria, si la numele lui de familie“, a spus solista. In acelasi timp, doamna Maria Bratman isi doreste sa devina cât mai curând mamica, ea propunându-si sa „treaca la treaba“ imediat ce aglomerata sa agenda i-o va permite. „Ne dorim din tot sufletul sa avem copii. Cred ca vom «trece la treaba», dupa ce terminam viitorul meu turneu mondial si astept cu foarte multa nerabdare momentul“, a spus Aguilera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS