15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLumina - complicele frumusetii

Lumina – complicele frumusetii

Ati remarcat cu siguranta cum vi se schimba fata in functie de modul in care este luminata. In fata oglinzii din baie va place mai mult cum aratati decât sub neonul tipator de la magazinul de cosmetice. Este normal, pentru ca magazinele incearca sa ne vânda tot felul de produse de infrumusetare.


De ce o cina la lumânare pare mai romantica decât o cina la lumina becului? Pentru ca flacara lumânarii acopera fata cu un voal de blândete, face ochii stralucitori, buzele senzuale si zâmbetul devastator. O lumina buna este cea care ne face chipul sa straluceasca. Evitati asadar sursele luminoase, mai ales daca vin de deasupra sau de jos. Cele care cad pe nas creeaza cearcane mari negre, iar celelalte proiecteaza umbre deformante.


In casa


Folositi storuri ori draperii de culoare alba sau roz, care filtreaza lumina. In plus, mizati pe reflectoare, abajururi sau globuri de sticla. Reveniti la becurile cu filament, care produc o lumina galbuie si calda. Alegeti lumânari inalte sau candelabre.


La birou


Daca puteti, instalati storuri albe sau stati cu spatele la fereastra. In ceea ce priveste neonul, acesta raspândeste o lumina placuta. Atentie insa, el nu este intotdeauna bine plasat.


La restaurant


Fugiti de restaurantele cu spoturi in tavan. In cazul in care exista lampi sau lumânari pe masa, dati-le la o parte.


Pe terasa sau in gradina


Alegeti o fata de masa alba si o umbrela deschisa la culoare, care creeaza o lumina difuza. Daca nu, cea mai buna solutie ramâne sa va asezati cu spatele la soare, pentru un efect contre-jour.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS