21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca dupa Statele Unite si fosta URSS, cea de-a treia tara care a trimis cel mai mare numar de oameni in spatiu este Germania?


Stiati ca atunci când anaconda, un mare sarpe originar din America de Sud, se hotaraste sa curteze o „doamna“, actiunea ii poate lua chiar sase saptamâni. Anaconda femela stie sa se lase dorita, permitând mai multor „domni“ sa se apropie, inainte de a lua o hotarâre?


Stiati ca in Star Trek navele se deplaseaza mai repede decât lumina, prin „plierea“ spatiului in timp ce inainteaza. Actiunea este posibila din punct de vedere teoretic…, insa ar necesita aceeasi cantitate de energie cu cea produsa de Soare in decursul a cinci miliarde de ani?


Stiati ca exista o singura specie de maimute care nu dezvolta comportamente violente: specia bonobo. In mod curios la bonobo femela este seful?


Stiati ca majoritatea astronomilor cred ca exista o gaura neagra in centrul galaxiei noastre. Masa acesteia ar fi de doua milioane si jumatate mai mare decât cea a Soarelui?


Stiati ca in spatiu nu exista niciodata cel mai mic zgomot deoarece nu exista aer. In consecinta, nu se va putea auzi niciodata explozia unei nave spatiale, spre deosebire de ceea ce se arata in filme.


Stiati ca la origine, distanta de 1 metru era definita ca reprezentând 1/10.000.000 din distanta dintre Ecuator si Polul Nord (sau Polul Sud).


Stiati ca soarele se numara printre cele mai mari stele, insa tocmai datorita acestui lucru el poate sa traiasca inca mai multe miliarde de ani: el nu isi „cheltuieste“ carburantul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS