6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMichael Jackson este nevinovat

Michael Jackson este nevinovat

Dupa sapte zile de deliberari, megastarul american Michael Jackson (foto) a fost achitat de toate acuzatiile care i se aduceau, printre care se aflau si cele de abuz sexual asupra unui minor, incercare de sechestrare si administrarea unei substante intoxicante.


Dupa cum informeaza cotidianul german Bild, in cazul in are Michael ar fi fost gasit vinovat, el risca aproape 20 de ani de inchisoare. De la inceperea procesului , pe 30 ianurie 2005, la Tribunalul din Santa Maria, in California, micul orasel a fost in stare de asediu, mii de politisti fiind mobilizati pentru a asigura paza si securitatea. In cele patru luni de judecata au fost audiati 200 de martori, printre care si celebritati precum Macaulay Culkin, vedeta seriei „Singur acasa“, prieten apropiat al cintaretului, sau prezentatorul de televiziune Jerry Springer. S-au prezentat mii de probe, inclusiv reviste porno gasite in dormitorul vedetei. Megastarul a negat toate acuzatiile si a declarat ca este victima unei familii care doreste sa profite de celebritatea lui pentru a trage foloase materiale. In momentul rostirii sentintei, Michael, vadit emotionat, si-a sters ochii cu o batista si si-a imbratisat avocatii si familia.


Sentinta a fost asteptata cu nerabdare de zeci de jurnalisti, precum si de fanii solistului, care au trait cu intensitate fiecare etapa a procesului. Acestia au ascultat verdictul cu sufletul la gura, la aflarea vestii izbucnind in urale si dind drumul la citiva porumbei. La final, starul, impreuna cu familia sa, a parasit sala de judecata, si-a salutat fanii si apoi a plecat spre celebra sa resedinta Neverland. Procurorul Tom Sneddon a considerat ca infringerea acuzarii a fost cauzata in primul rind de notorietatea solistului. „Acum multi ani, am invatat o lectie importanta: intotdeauna sa privesti inainte, niciodata inapoi“, a comentat vizibil afectat procurorul.


Michael Jackson isi compara achitarea cu caderea Zidului din Berlin si cu eliberarea din inchisoare a presedintelul sud-african Nelson Mandela


Megastarul a sarbatorit din plin sentinta pe site-ul sau personal. Starul si-a comparat achitarea cu caderea Zidului Berlinului sau cu iesirea din inchisoare a liderului african Nelson Mandela. Site-ul se deschide cu cuvintul „Nevinovat“ in culorile alb si negru, iar in fundal se aude muzica de victorie. O mina indica semnul victoriei, „V“, apoi este inlocuita de un montaj foto al lui Jackson si al fanilor sai, si de sintagme precum „Aparare“ sau „Victorie“. Apoi, pe site apar o serie de date semnificative, printre care se afla nasterea liderului american pentru drepturile omului, Martin Luther King jr., caderea Zidului Berlinului, care e asociata caderii regimurilor comunist, si eliberarea presedintelui sud-african Nelson Mandela din inchisoare. „Amintiti-va aceasta data, face parte din istorie“ se mentioneaza pe siteul http://mjjsource.com, pe care solistul de 46 de ani l-a creat pentru a da informatii in timpul procesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS