3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri din lume

Un judecator a fost concediat deoarece era lenes


Un judecator argentinian si-a pierdut slujba, deoarece un tribunal l-a gasit vinovat de faptul ca este lenes. Judecatorul Nestor Narizano a fost acuzat ca urma cursuri de psihologie in cadrul unei universitati in timp ce trebuia sa fie la lucru. Narizano a declarat pentru cotidianul Terra Noticias Populares: „Am fost concediat deoarece in fiecare zi, timp de doua ore, citeam Freud. Am facut asta ca sa inteleg mai bine ce se intimpla in mintea criminalilor. Nu mi se pare cinstit si este o rusine pentru intreaga justitie din Argentina“. Narizano a inceput sa fie investigat dupa ce fosta sa secretara a alerta politia cu privire la cursurile de psihologie.


Dupa ce s-a dezbracat in Senat, un francez a „recidivat“ la Roland Garros


Un manifestant antiChirac si antiVillepin, care s-a dezbracat in timpul unei sedinte a Senatului, a mai facut o tentativa similara pe arena principala a turneului de tenis de la Roland Garros, in timpul partidei dintre Mary Pierce si Lindsay Davenport. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, tinarul si-a dat jos doar tricoul. Pe pieptul sau se putea citi urmatorul mesaj: „Chirac-Villepin demisionati!“. El a fost dat afara de organele de ordine. Olivier Kimmel, de 27 de ani, a prevenit presa in legatura cu tentativa sa. Pe 12 mai, el s-a dezbracat in timpul unei sedinte in Senat, iar pe posteriorul sau scrisese „Nu“. Gestul sau de atunci a reprezentat un semn de protest fata de referendumul pentru aprobarea de catre francezi a Constitutiei Europene.


Postasii refuza sa-i mai aduca unei femei corespondenta, deoarece are pragul prea inalt


Posta canadiana ameninta ca nu va mai distribui corespondenta unei cliente din Ottawa deoarece pragul de la usa acesteia este prea inalt. Christine Charbonneau a povestit ca vineri ca a gasit un angajat al postei canadiene care ii masura pragul. Barbatul i-a explicat ca inaltimea acestuia este de 30 de centimetri, ceea ce reprezinta cu zece centimetri mai mult decit limita maxima prevazuta de regulile de urbanism. „I-am spus ca este ridicol sa afirme ca pragul meu este prea inalt. Nimeni nu s-a plins pina acum. Nici bunica mea si nici distribuitorii de ziare“, a declarat Christine Charbonneau. Un purtator de cuvint al Canada Post a explicat pentru jurnalul Ottawa Citizen ca femeia va trebui sa reduca cu zece centimetri inaltimea pragului sau sa-si mute cutia de scrisori.


Un mesaj de ajutor pus intr-o sticla aruncata in apa a salvat viata unui grup de imigranti


Legenda mesajului introdus intr-o sticla lasata sa pluteasca pe apa se pare ca nu a fost uitata si a dus chiar la salvarea de vieti omenesti. O sticla in care se afla un mesaj de ajutor scris de un grup de refugiati sud-americani pierduti in largul marii a permis salvarea acestora, au anuntat autoritatile din Costa Rica. Abandonati de calauze in timp ce incercau sa ajunga in Statele Unite, imigrantii au decis sa arunce sticla cu mesajul respectiv in apa. „Femeile au fost cele care au avut acesta idee“, a declarat Nicolas Aguilar, purtator de cuvint al Ministerului costarican de Interne. Echipajul vaporului „Rey de Reyes“ a descoperit mesajul: „Ajutati-ne, va rugam!“. Capitanul vaporului a informat autoritatile, iar o ambarcatiune a fost trimisa pentru a-i remorca pe imigranti catre insula Coco. Potrivit responsabililor Ministerului costarican al Mediului, refugiatii, originari din Peru si Ecuador, au platit calauzelor 3.000 de dolari pentru a-i conduce din portul ecuadorian Montanita pina in Statele Unite. Ei mai trebuia sa plateasca inca 7.000 de dolari o data ajunsi la destinatie. Calauzele i-au abandonat pe imigranti in momentul in care vaporul a inceput sa ia apa. Refugiatii au plutit in deriva timp de trei zile, in asteptarea unui ajutor. Potrivit ministrului costarican al securitatii, un numar de 40 de peruani si 48 de ecuadorieni se aflau la bordul vaporului, care nu se afla sub nici un pavilion si nu figura in nici un registru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS