22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri din lume

Detinutii dintr-un penitenciar din Marea Britanie iau lectii de comedie


Administratia unui penitenciar din Marea Britanie ofera detinutilor cursuri de comedie. Dupa cum informeaza Yahoo!News, conducerea inchisorii din Winchester a angajat mai multi comedianti care sa le dea lectii celor 400 de detinuti. Initiativa este finantata de stat, care a contribuit cu 3.500 de lire sterline, dar si de agentia de comedianti Jongleurs. Actiunea nu a fost pe placul reprezentantilor Organizatiei de ajutorare a victimelor delictelor. Norman Brennan, reprezentantul acestei organizatii, a afirmat: „Ar trebui sa le luam zimbetul de pe fata acestor infractori“.


Frizeritele poloneze nu au voie sa vina in tanga la serviciu


Autoritatile pentru munca si sanatate au interzis frizeritelor de la un salon din orasul polonez Slusps sa mai lucreze imbracate in chiloti tanga si in sutien cu virfurile ascutite, informeaza Germany Live. „Prevederile Ministerului Sanatatii spun clar ca toate frizeritele trebuie sa poarte haine de protectie“, a declarat Janusz Zareba, purtatorul de cuvint al autoritatilor sanitare, intr-un interviu acordat cotidianului Glos Pomorza.  Pentru ca incitantele articole de lenjerie intima cu greu pot fi considerate haine de protectie, de acum inainte frizeritele nu mai au voie sa isi practice meseria. De cind angajatele salonului au optat sa tunda imbracate doar in lenjerie intima, clientii de sex masculin au luat cu asalt salonul. Initiativa nu a fost insa pe placul inspectorilor muncii, care cred ca fetele au fost obligate de patronat sa lucreze in aceasta tinuta.


Frizuri comice drept pedeapsa pentru infractorii cambodgieni


In incercarea de a reduce nivelul ridicat al criminalitatii din ultima perioada, politistii cambodgieni au recurs la metode mai mult decit originale. Dupa cum informeaza Germany Live, trei infractori adusi recent in spatele gratiilor au fost dusi la frizer, unde au fost tunsi intr-un mod inedit. Mai apoi, acestia au fost fotografiati, pozele fiind publicate in ziarele de mare tiraj. „Nu exista nici o lege care sa ne intezica sa face asta. La urma urmei, trebuie sa ii educam cumva“, a declarat un purtator de cuvint al politiei din provincia Koh Kong, unde metoda a fost aplicata in premiera. In cazul celor trei infractori, politistii le-au tuns mai intii o fisie de par pe mijlocul capului, iar partile laterale ramase din podoaba capilara au fost astfel aranjate, incit sa semene cu freza unui clovn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS