17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPresa mondiala - fascinata de procesul lui Michael Jackson

Presa mondiala – fascinata de procesul lui Michael Jackson

Mass-media din diverse tari au luat o atitudine mai masurata in ceea ce priveste cazul interpretului de muzica pop, Michael Jackson, acuzat de agresarea sexuala a unui minor, dar, in general, selectarea juratilor pentru acest caz a reflectat fascinatia si interesul publicului fata de soarta starului, cu toate ca au trecut multi ani de la ultimul sau mare succes muzical, informeaza site-ul yahoo.es.


In Israel, o imagine a lui Jackson imbracat in alb a acoperit un sfert din prima pagina a cotidianului local Maariv, pe diagonala careia era scris cu litere rosii cuvintul „acuzat“.


„Un «thriller»“, a scris cotidianul german Tagesspiegel. „Un spectacol fascinant de circ“, a publicat cotidianul Frankfurter Allgemeine.


Potrivit posturilor de televiziune si tabloidelor britanice, cel mai important eveniment al ultimei perioade este procesul lui Michael Jackson in California.


„Acest proces (…) ar putea eclipsa popularitatea lui O.J. Simpson, deoarece mai mult de 2.000 de milioane de persoane se pregatesc sa urmareasca ce se va intimpla“, a publicat cotidianul londonez Evening Standard.


Multe cotidiane britanice au publicat pe prima pagina fotografii in care cintaretul arata cu degetele litera „V“ de la victorie, inainte de a intra in tribunalul din Santa Maria, care se pregatea de alcatuirea juriului.


Cotidianul The Guardian si-a informat cititorii ca fanii lui Jackson il considera nevinovat. Canalele de televiziune au urmarit indeaproape firul evenimentelor de la tribunalul din Santa Maria. Postul Sky News a prezentat buletine de stiri din ora in ora despre cazul lui Jackson, iar postul British Broadcasting Corporation a anuntat permanent telespectatorii despre noutatile aparute. Crainicii ambelor posturi de televiziune au discutat in direct cu corespondentii aflati in fata tribunalului si cu admiratorii britanici care au calatorit in Statele Unite pentru a fi alaturi de starul lor preferat.


Anne Scott, de 64 de ani, a declarat pentru BBC ca a cheltuit mai mult de 1.000 de lire sterline (echivalentul a 1.882 de dolari) pentru a merge in California impreuna cu nepoata sa Jordan Gibson, de 16 de ani, pasionata de muzica lui Jackson.


„In sufletul meu stiu ca este nevinovat. El nu putea face asa ceva. Faptul ca noi am venit aici sa-l sprijinim nu se compara cu tot ce a facut el pentru fanii lui“, a spus Gibson despre autoproclamatul „rege al muzicii pop“.


Mai multe publicatii din Suedia, Elvetia si din tarile baltice au asezat acest subiect pe prima pagina, iar in Ungaria, ziarul Blikk a descris evenimentul ca „procesul decadei“.


In Spania, cele doua principale cotidiene, El Mundo si El Pais, au publicat articole despre acest proces pe prima pagina a formatului lor electronic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS