14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaCroitoru String Virtuosi, ajunge pe scena Filarmonicii de stat Râmnicu Vâlcea

Croitoru String Virtuosi, ajunge pe scena Filarmonicii de stat Râmnicu Vâlcea

Aflat la mijlocul turneului naţional desfăşurat până pe 20 noiembrie, pentru prezentarea live a CDului „Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii” cu Croitoru String Virtuosi, solişti Simina şi Gabriel Croitoru, celebrul violinist care cântă pe vioara Guarneri del gesu ce i-a aparţinut lui George Enescu declara : „Croitoru String Virtuosi este un ansamblu care reunește mai multe generații de instrumentiști de calitate și, în același timp reprezintă un grup de prieteni care se simt bine, atât pe scenă cât și în afara ei. Acest lucru se vede în cântat, se observă în relațiile interumane și astfel, publicul nu are decât de câștigat. “
Ultimele concerte ale turneului vor avea loc la Filarmonica de stat Sibiu – 16 noiembrie, Filarmonica de stat Râmnicu-Vâlcea, 18 noiembrie, ora 19.00, și Filarmonica de stat Pitești – 20 noiembrie şi cuprind lucrări de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu și Grigoraş Dinicu.
Gabriel Croitoru, cel care cântă pe vioara Guarneri del Gesu care i-a aparținut lui George Enescu a construit orchestra Croitoru String Virtuosi din dorința de a continua relația profesională cu foștii studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București la un nou nivel, acela de colegi de scenă. „Atât eu, cât și soția mea, violonista Ioana Croitoru, care predă alături de mine, am considerat mereu cariera de profesor ca fiind complementară celei de interpret. Astfel, în anul 2016 am înființat ansamblul Croitoru String Virtuosi, alcătuit în majoritate din foști studenți, actuali parteneri de scenă, iar succesul înregistrat în cei doi ani de activitate ne-a făcut să pornim într-o nouă experiență muzicală, care are în centru lucrări românești de mare popularitate. Această inițiativă reprezintă o premieră în domeniu, neexistând încă o imprimare a celor mai cunoscute piese din repertoriul tradițional românesc, în versiunea vioară solo-orchestră.”, declara Gabriel Croitoru înaintea turneului.
La finalul fiecărui concert sunt programate o sesiune de autografe și respectiv lansarea albumului produs de Asociația Culturală ”Croitoru Pro Enescu” și Media Sniper Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii, avându-i ca solişti pe Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, alături de Orchestra Croitoru String Virtuosi, la pian Clementina Ciucu. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pană, Mugurel Scurtăreanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Brănici. Producători: Asociația Culturală ”Croitoru Pro Enescu”, Media Sniper.
Program muzical
G. Enescu – Arie și Scherzino
G. Enescu – Nocturnă
C. Porumbescu – Balada
G. Enescu – Balada
C. Dimitrescu – Dans țărănesc
G. Dinicu – Căruța poștei, Hora ceasornicului, Hora mărțișorului, Hora staccato, Hora lui Dobrică, Hora 7 scări, Hora țiganilor  .

Orchestra Croitoru String Virtuosi, solişti Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, la pian Clementina Ciucu (4,5,6). Aranjamente muzicale : Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pană, Mugurel Scurtăreanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Brănici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS