9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaBrâul Maicii Domnului din Grecia, în pelerinaj la Vâlcea

Brâul Maicii Domnului din Grecia, în pelerinaj la Vâlcea

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia va fi adus în pelerinaj, în perioada 14-18 iunie, în Arhiepiscopia Râmnicului.
Delegația din Grecia va fi întâmpinată la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, joi, 14 iunie, la orele 20.00. Racla cu Brâul Maicii Domnului va rămâne în Catedrala Arhiepiscopală până în ziua de vineri, 15 iunie, orele 9.30, când va pleca la biserica filie a Parohiei Romanești, cu hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Nicolae din comuna Roșiile, satul Pleşeşti, unde va rămâne până în ziua de luni, 18 iunie, orele 9.30.
Pe toată perioada în care cinstitul Brâu al Maicii Domnului va poposi în Arhiepiscopia Râmnicului, în locașurile de cult unde va fi așezat, se vor săvârși zilnic slujbe bisericești, iar pelerinii se vor putea închina la racla în care a fost așezat cinstitul Brâu.
Duminică, 10 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica filie cu hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Nicolae din comuna Roșiile, satul Pleşeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS