10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaAlunecări de teren în judeţul Vâlcea

Alunecări de teren în judeţul Vâlcea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunţat, că astăzi, la ora 8.00, ca urmare a ninsorilor înregistrate s-a intervenit pentru menţinerea reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale într-o stare de viabilizare corespunzătoare astfel:
● Pe reţeaua de drumuri naţionale, din informaţiile comunicate de reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, la această oră partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia următoarelor drumuri:
– DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara, parte carosabilă este acoperită parţial cu zăpadă de sub 1 cm;
– DN 7D, km 4+000 – 31+360, Grebleşti – Limită judeţ Argeş, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 cm;

Stocuri Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea: – sare – 1400 tone.
● Pe reţeaua de drumuri judeţene, din informaţiile comunicate de reprezentanţii RAJDP Vâlcea, la această oră partea carosabilă este umedă, cu excepţia podurilor şi podeţelor unde mai există parţial zăpadă şi gheaţă.

Stocuri RAJDP Vâlcea: – nisip – 113 tone
– sare – 24 tone
– combustibil – 1,2 tone

● Pe reţeaua de drumuri de interes local, se intervine cu utilaje de către autorităţile locale, la această oră circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.
Situaţii deosebite:
1. În orașul Berbești în urma excesului de umiditate din ultima perioadă s-au reactivat 2 alunecări de teren astfel:
– Sat Valea Mare, cătun Amzulești, alunecarea de teren ce pune în pericol platforma drumului de interes local ce deserveşte un număr de 7 gospodării;
– Sat Dealu Aluniș – Punct “La Bala” alunecare de teren ce a afectat platforma drumului de interes local ce deserveşte un număr de 28 de gospodării;

Pentru constatarea fenomenului mai sus menţionat, în data de 21.03.2018, o comisie de specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea s-a deplasat la faţa locului, iar prin nota de constatare încheiată au fost dispuse măsurile necesare pentru stabilizarea zonelor afectate.

2. În comuna Bărbătești, pe D.N. 67 km. 160+250 – 160+290, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului national pe o lungime de aproximativ 40 de ml, unde o alunecare de teren a antrenat parţial platforma drumului, circulaţia desfăşurându-se alternativ pe un singur sens. O primă evaluare a acestui fenomen de alunecare de teren a fost efectuată în data de 21.03.2018, de o echipă de specialişti din cadrul CJSU Vâlcea, aflată în zonă.
În perioada următoare, administratorul drumului respectiv va întocmi de documentaţia tehnică necesară executării lucrărilor de stabilizare a zonei afectate.

În concluzie, pe reţeaua de drumuri naţionale, judeţene şi locale din judeţul Vâlcea, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă, în continuare se va interveni acolo unde situaţia o va impune, cu utilaje pentru menţinerea acestora în stare de viabilizare.
La nivelul reţelelor de energie electrică, nu au fost semnalate întreruperi în alimentarea cu energie electrică ca urmare a situaţiei meteorologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS