14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Ministrul Apelor și Pădurilor a participat la consultarea publică privind identificarea problemelor din domeniul pădurilor

Vâlcea: Ministrul Apelor și Pădurilor a participat la consultarea publică privind identificarea problemelor din domeniul pădurilor

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat, vineri, la Râmnicu Vâlcea, la o sesiune de consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice și factori interesați din domeniul privat, cu responsabilități în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din domeniu. La reuniune au participat reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei, din regiunile de Dezvoltare Sud Vest.

Este a treia consultare publică – după întâlnirile similare desfășurate la Bistrița şi Suceava cu invitați din regiunile de dezvoltare Nord – Vest și Centru, respectiv Nord Est. Întâlnirea de astăzi face parte dintr-un amplu proces de consultări publice inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor.

Criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea ne-sustenabilă a prețului resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestier, supra-reglementarea activităților din domeniu, sunt principalele probleme semnalate de participanții la reuniune.

În cadrul dezbaterilor, Ministrul Apelor și Pădurilor a declarat: „Suntem aici să identificăm, împreună, problemele cu care se confruntă acest sector strategic al României. Și nu sunt puține. De aceea, voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toți factorii responsabili, să se desfășoare cât mai rapid cu putință, eficient, pentru a veni cu soluții reale, fundamentate, care să poată fi asumate și să întrunească un consens cât mai larg.”

La sesiunea de la Vâlcea a consultărilor regionale, dintre reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor și ai sectorului silvic, au participat peste 80 de invitați, din județele Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Caraş Severin, Timiş şi Arad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS