17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaS-au reluat cursurile la toate şcolile din Vâlcea

S-au reluat cursurile la toate şcolile din Vâlcea

În urma fenomenelor meteorologice (precipitații, ninsori și vânt puternic) din ultimele zile, situația operativă furnizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, la ora 7.00 se prezintă astfel:
– Au fost semnalate o serie de avarii privind alimentarea cu energie electrică. Echipele CEZ Distribuție Oltenia au reușit ca până la ora 20.00, în ziua de 18.01.2018, să remedieze majoritatea avariilor, la momentul raportării fiind semnalate un număr de 14 avarii la consumatorii casnici;
– Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice au fost suspendate cursurile în 3 școli și 5 grădinițe în care învață 475 elevi și respectiv 133 preșcolari (total 608 copii) din localitățile Muereasca, Sălătrucel și Vaideeni, datorită avariilor provocate la rețelele de distribuție a energiei electrice. Toate unitățile de învățământ menționate și-au reluat, astăzi, cursurile.

În data de 18.01.2018

– Traficul rutier pe DN 7D, Căineni – limită jud. Argeș , la km. 31 – km.31+360m, pe raza localității Perișani, sat Poiana, circulația a fost blocată datorită viscolului puternic care a troienit zăpada pe platforma drumului, troiene cu înălțimea de cca. 3 m. Din cauza condițiilor meteo, echipele SDN Vâlcea, nu au putut interveni, însă, la ora comunicatului, acestea acționează cu utilaje pentru deblocarea zonei și permiterea desfășurării cirulației pe zona respectivă, în condiții de iarnă.
– În intervalul 11:15 – 11:45, circulația rutieră a fost întreruptă pe DN 7 la km 194 în localitatea Călimănești, ca urmare a căderii a doi arbori pe carosabil;
– G.I. Râmnicu Vâlcea a acționat pentru aducerea în condiții de siguranță a unei ambarcațiuni private care, datorită vântului puternic și a valurilor formate a fost deplasată și blocată sub podul care face legătura între Orașul Călimănești și insula Ostrov.
– În localitatea Călimănești, mai mulți arbori au fost doborâți de vânt, fapt ce a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică al iluminatului public; totodată acoperișurile a două anexe gospodărești a fost luat de vântul puternic afectând parțial rețeaua de joasă tensiune. De asemenea, 25 mp din acoperișul Casei de Cultură din localitate a fost luat de vântul puternic.
– Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sălătrucel a participat la înlăturarea efectelor provocate de fenomenele meteo periculoase, respectiv a copacilor doborâți de vânt pe raza localității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS