16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Salvat de la sinucidere, după patru ore de negocieri

Vâlcea: Salvat de la sinucidere, după patru ore de negocieri

Polițiștii vâlceni au intervenit, ieri, pentru salvarea unui bărbat, care amenința că se va arunca de pe releul din curtea Primăriei Voicești.

Un bărbat, de 40 de ani, din Voicești, a anunţat, în noaptea de 18 decembrie, Poliția municipiului Drăgășani că se va arunca în gol de pe un stâlp al primăriei din localitate, fiind nemulțumit din cauza unor probleme familiale care persistă de mai multă vreme.
Polițiștii s-au mobilizat imediat, la nivelul I.P.J.Vâlcea constituindu-se o echipă de negociere formată din psihologul unității, polițiști ai Serviciului de Ordine Publică și Serviciului de Acțiuni Speciale, personal instruit în acest sens, aceștia deplasându-se la fața locului însoțiți de polițiști ai Poliției municipiului Drăgășani și Postului de poliție Voicești. Negocierile au început imediat, pentru a-l determina pe bărbat să renunțe la gestul său.

În urma discuțiilor purtate cu acesta, timp de aproximativ 4 ore, bărbatul a fost determinat să coboare de pe releu, refuzând controlul medical al echipajului SMURD aflat la fața locului și plecând la domiciliul său, aflat chiar în apropierea primăriei. Totodata acesta si-a luat angajamentul că pe viitor nu va mai recurge la astfel de fapte, rămânând în atenția polițiștilor Postului de poliție Voicești.
La acțiunea de salvare a bărbatului au participat și 10 subofițeri pompieri, fiind adusă la fața locului o saltea gonflabilă și o autospecială dotată cu autoscară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS