16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Acţiune pentru combaterea evaziuni fiscale şi a comerţului ilicit la Bălceşti

Vâlcea: Acţiune pentru combaterea evaziuni fiscale şi a comerţului ilicit la Bălceşti

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, în weekendul trecut, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale și pentru verificarea legalităţii activităţii de comerţ cu produse alimentare, pe raza orașului Bălcești.
În perioada octombrie-noiembrie a.c., polițiștii au efectuat controale la sediile mai multor agenți economici, iar pentru neregulile constate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale de aproximativ 65.000 de lei.
Sancțiunile au fost aplicate în baza Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite, O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, dar și în baza altor acte normative.
Ca şi măsuri complementare la sancţiunile contravenţionale aplicate, polițiștii au confiscat 889 de lei, sumă pentru care nu au fost emise bonuri fiscale cu ajutorul casei electronice de marcat.
La acțiune au participat și specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS