17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaProtestele continuă la APIA, iar funcționarii vor să blocheze plățile de la 1 decembrie

Protestele continuă la APIA, iar funcționarii vor să blocheze plățile de la 1 decembrie

Funcționarii APIA din toată țara au continuat și vineri protestele, ieșind în fața instituțiilor și solicitând să fie trecuți pe lista de salarizare a colegilor lor din strcutura centrală, punându-se, astfel, la adăpost de preconizata scădere a salariilor de la 1 ianuarie 2018.

Sindicaliștii nu s-au descurajat după ce, în urma protestului de miercuri, s-au întors de la București fără măsuri concrete în sensul cerut de aceștia. Vineri au ieșit din nou în fața instituției, pentru două ore, afișând aceleași mesaje prin care cer plată egală pentru muncă egală. În plus, speră ca șefii lor, convocați, tot vineri, la București, la o ședință de analiză în cadru agenției naționale, să nu fie între timp convinși să nu-i mai susțină, cum au făcut-o în cele șase zile de proteste, cei mai mulți coborând chiar în mijlocul protestatarilor.
„Sperăm ca directorii să-și susțină proprii angajați, să nu se sperie de ministru și de ceilalți. Să nu se încerce anumite presiuni sau promisiuni asupra lor“, a declarat, la Slatina, liderul Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu.
Dacă, în schimb, răspunsurile solicitate vor întârzia în continuare, se ia în calcul inclusiv varianta blocării plăților care ar urma să aibă loc de la 1 decembrie, când fermierii trebuie să primească diferența de subvenție pe suprafață, iar crescătorii de animale, să-și primească plata regulară. „De la 1 decembrie este foarte delicată treaba, pentru că se face plata regulară. Mi-aș dori să nu cadă pe cârca noastră problemele cu soft-urile, pe care le avem deja. Noi am lucrat și pe 1 Decembrie, am lucrat și pe 15 august, am lucrat și noaptea, am lucrat de fiecare dată când ni s-a cerut, n-am avut o problemă cu asta, atâta timp cât am fost plătiți și nu a existat discriminarea asta. Dată fiind situația de acum, nu știu dacă vor mai accepta colegii treaba asta. Există și varianta de a bloca plățile de la 1 decembrie, nu ne-am decis încă, va fi hotărârea colegilor. Noi nu ne dorim neapărat lucrul ăsta, pentru că cei care ar avea de suferit ar fi fermierii“, a mai spus Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS