16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Poliţiştii au ajutat o familie nevoiaşă

Vâlcea: Poliţiştii au ajutat o familie nevoiaşă

Polițiștii vâlceni s-au deplasat din nou, ieri, în comuna Făurești, pentru a aduce un strop de speranță și bucurie unor familii mai puțin norocoase. În luna octombrie, mai mulți polițiști ai I.P.J.Vâlcea au pus mână de la mână pentru a ajuta împreună cu Primăria comunei Făurești, o familie cu 5 copii din localitate. Zilele trecute aceștia i-au pregătit Andreei Ghiță, fata cea mare a familiei, o surpriză de proporții.
Totul a început în luna august, când o femeie, de 39 de ani, a solicitat sprijinul poliţiştilor de la Postul de Poliţie Făureşti, din judeţul Vâlcea, să-i găsească şi să-i aducă acasă fetiţa, de 14 ani. Cea mică plecase cu două zile înainte.
Povestea lor tristă a început în urmă cu cinci ani, când fetele, împreună cu alţi 3 frăţiori (un băiat şi două fetiţe), rămaşi orfani de tată, cu o mamă cu probleme de sănătate, au hotărât să abandoneze casa din Pleşoi şi să se mute cu bunica şi concubinul, într-un sat din judeţul Vâlcea, într-o casă din lemn, cu două camere.
Condiţiile grele de trai şi faptul că muncea cu ziua,  nu au împiedicat-o pe Andreea să absolve clasa a – IX –  cu media 8,90.
Acum, toți cei cinci copii locuiesc împreună. Andreea este un copil care creşte copiii mamei sale! A promis că va învăţa carte ca să devină poliţistă.
Colega noastră, subcomisar de poliție Nicoleta Viorel, a făcut cunoscut cazul, astfel că Primăria le-a pus la dispoziţie o casă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS