12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Poliţiştii au confiscat 20 metri cubi de lemn

Vâlcea: Poliţiştii au confiscat 20 metri cubi de lemn

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au verificat, în zilele de 26 și 27 septembrie, o societate comercială, cu sediul în comuna Mihăești, ce are ca obiect de activitate prelucrare material lemnos, în scopul pevenirii şi combaterii delictelor silvice pe raza judeţului Vâlcea.
Cu acest prilej, au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, motiv pentru care au sancţionat contravenţional agentul economic cu amendă în cuantum de 5.000 de lei şi au dispus confiscarea a 20 de metri cubi de material lemnos, cherestea, diferite specii, în valoare totală de peste 12.000 de lei.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Frâncești, cu sprijinul unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Băbeni, au acţionat pe raza comunei pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
Astfel că, în zonă forestieră, polițiștii au depistat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 60 și 67 de ani, toți din localitate, care tăiaseră mai mulți arbori, specia fag, pe care intenționau să-i transporte cu atelaje hipo, fără să dețină documente legale pentru tăiere ori transport.
Poliţiştii i-au sancționat contravențional pe cei trei bărbați, cu amenzi în cuantum de 1.000 de lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS