16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: O infracţiune şi trei sancţiuni contravenţionale la regimul armelor şi muniţiilor

Vâlcea: O infracţiune şi trei sancţiuni contravenţionale la regimul armelor şi muniţiilor

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au constatat o infracţiune de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat, ieri, verificări pe linia respectării Legii privind regimul armelor și al munițiilor, pe raza judeţului Vâlcea.

Cu acest prilej,  polițiștii l-au depistat pe P.N., de 42 de ani, din comuna Lădești, care nu a păstrat arma de vânătoare în conformitate cu prevederilor legale și deținea 4 cartușe confecționate artizanal. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de Codul penal și i-au fost aplicate 2 sancțiuni contraveționale pentru nerespecatrea condițiilor de păstrare a armelor și muniției.
De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe P.D.G., de 40 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care nu a păstrat o armă de autoapărare cu proiectil de cauciuc, în condițiile prevăzute de lege, acesta fiind sancționat contravețional.
Faţă de persoanele în cauză s-a dispus măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS