Garda Națională de Mediu a amendat cu 480.000 de lei depozitul Măldărești-Vâlcea și a făcut două sesizări penaleGarda Națională de Mediu a dat amenzi în valoare de 480.000 de lei depozitului Măldărești, din județul Vâlcea, în ultimii doi ani, a făcut două sesizări penale și a emis trei solicitări de închidere a obiectivului, se arată într-un comunicat al Gărzii, remis, miercuri, Agerpres.

“În perioada 2016-2017, Garda Națională de Mediu a efectuat 17 acțiuni de control la depozitul de deșeuri Măldărești — Vâlcea, în urma cărora au fost dispuse 23 de măsuri: șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 480.000 lei, două sesizări penale, una pentru poluarea pârâului Goruneț prin scurgeri semnificative de levigat și una pentru depozitări de deșeuri menajere direct pe sol, și trei solicitări de închidere a depozitului, dintre care două pentru depășirea capacității de depozitare (verificate prin măsurări topografice realizate de experți autorizați) și una pentru poluarea pârâului Goruneț, înaintate către autoritățile competente care au emis autorizațiile de funcționare”, au arătat comisarii Gărzii de Mediu.

Potrivit acestora, s-au înregistrat și cazuri când operatorul a refuzat accesul comisarilor GNM pe amplasamentul depozitului, motiv pentru care acesta a fost amendat și s-a apelat la ordonanță președințială pentru a putea intra pe amplasament.

“Urmare a poluării continue și a unui incendiu care a izbucnit în incinta depozitului, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, împreună cu Bogdan Trif, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, s-au deplasat la fața locului, instituindu-se Comitetul pentru Situații de Urgență. S-a luat decizia imediată ca, prin Hotărâre de Guvern, să se aloce sumele necesare stingerii incendiului. Guvernul deja a alocat banii, aceștia fiind direcționați către Primăria Măldărăști”, se mai arată în comunicat.


Reprezentanții Gărzii de Mediu au adăugat că depozitul a deținut autorizație de mediu eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea. În data de 16 iulie 2017, autorizația de funcționare a expirat, moment în care Garda de Mediu a interzis imediat depozitarea deșeurilor.

Având în vedere situația de la Măldărești, atât Garda Națională de Mediu, cât și echipajele ISU Vâlcea vor continua monitorizarea zilnică a depozitului, până la stingerea incendiului, potrivit comunicatului.

La finele lunii august, un incendiu a izbucnit la groapa de gunoi din Măldărești, pompierii acționând permanent pentru stingerea lui, însă acțiunile pompierilor sunt dificile deoarece incendiul se manifestă mocnit, la straturile din adâncime, fiind întreținut de gazele degajate în urma degradării deșeurilor menajere.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 24 octombrie 2017

Actualitate

» Petre Tobă, la DNA
» Circulaţie restricţionată pe Transfăgărăşan
» Felix Stroe anunţă că îl va demite pe şeful CFR SA. Trenul cu care ministrul transporturilor a mers la Deva a întârziat aproape o oră
» Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită astăzi
» Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se reuneştea astăzi pentru a discuta răspunsul primit de la SRI
» Începe pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, în Bucureşti
» Un tir care a derapat blochează traficul pe un sens între judeţele Vâlcea şi Sibiu
» Codul galben şi codul portocaliu de ploi şi vânt sunt valabile până în această seară

Publireportaj

» Eveniment de animare dedicat potențialilor beneficiari, entități publice și ONG-uri, pentru accesarea măsurilor din SDL GAL Sudul Gorjului

Dolj

» Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, sărbătorit la Craiova
» CNAIR: 20 de oferte pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești
» Sistemul care încurajează lenea ia amploare Catane, comuna care trăiește din ajutoare sociale
» Judecat pentru uciderea unui craiovean cu baioneta
» Acoperișurile inventariate, asociațiile amendate
» Drumul Craiova – Pitești, ultimul asalt
» Din nou „Împreună pentru sănătatea satelor noastre“
» Trăiesc într-o casă prăbușită și au nevoie de ajutor
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Peste 20 de mineri, în greva foamei la CEO
» Firma care a cumpărat Avi Instant Târgu Jiu anunţă o investiţie de câteva milioane de euro
» Francezii de la Rostramo încep activitatea în luna decembrie
» Atelier de lectură pentru bolnavii de cancer
» Judeţul Gorj riscă să rămână fără forţă de muncă bine calificată
» 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor“

Sport

» Singapore WTA: Caroline Wozniacki, următoarea adversară a Simonei Halep. Meciul va avea loc miercuri
» Nouă medalii naționale pentru luptătorii craioveni
» Nu le-a mers bine „elitelor“
» Obligatoriu calificare!

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top