Vâlcea: O nouă şedinţă extraordinară la Prefectură în care se va discuta despre alunecarea de teren de la Alunu

Autori


Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, convoacă luni, 17 iulie 2017, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, începând cu ora 14:00, la sediul Instituției Prefectului.

Pe ordinea de zi a ședinței vor fi prezente următoarele puncte:

-Situația actuală a alunecării haldei de steril din comuna Alunu, punctul Gropile, ce a afectat  terenuri agricole, forestiere şi gospodării ale populației. Măsuri de protecţie a gospodăriilor populaţiei aflate pe direcţia frontului de alunecare, a drumului judeţean DJ 605 C, a liniilor de energie electrică şi a albiei râului Olteţ.

– Măsuri de limitare a deplasării către albia râului Olteţ, a maselor de pământ provenite din halda de steril din comuna Alunu, punctul Gropile.

– Măsuri de punere în siguranţă a albiei râului Olteţ  aflată în pericol de a fi obturată prin deplasarea haldei de steril din comuna Alunu, punctul Gropile.


– Stadiul rapoartelor de evaluare a gospodăriilor din satul Alunu, afectate de alunecarea haldei de steril din punctul Gropile, ce au făcut obiectul deciziilor şi ordinelor de evacuare emise şi puse aplicare până la această dată.

– Situaţiile de urgenţă înregistrate pe raza judeţului Vâlcea în perioada 24 mai – 16 iulie 2017, inventariate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă Vâlcea.

– Reorganizarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, a membrilor consultanţi şi a grupurilor de suport tehnic.


Comenteaza acum

Alte stiri

22 iunie 2018

Vâlcea: DJ 605 blocat total

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea a anunţat că DJ 605, în comuna Vaideeni, este blocat total din cauza inundaţiilor de aseară. Şoferii pot folosi ruta ocolitoare DJ 676 prin Slătioara.
22 iunie 2018

Vâlcea: Jocurile de noroc sub “lupa” poliţiştilor

Poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică – Compartiment Sisteme Securitate Private şi Poliţia Râmnicu Vâlcea – Compartiment Sisteme Securitate au efectuat, ieri, o acţiune care a vizat organizatorii de jocuri de noroc (săli de ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 iunie 2018

Top