Vâlcea: Trei americani, participanţi la exercţiul Saber Guardian 17, la spital după o zi de instrucțieTrei soldaţi americani, participanţi la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17, găzduit de România, au ajuns ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.  Celor trei miltari li s-a făcut rău după o zi grea de instrucție sub soare, erau deshidratați, aveau stări de vomă şi acuzau dureri de cap, iar unul dintre ei a leşinat. Doi dintre ei au fost transferaţi la Sibiu pentru investigaţii amănunţite, iar cel de al treilea a fost trimis cu un elicopter SMURD la Bucureşti.

În judeţul Vâlcea este organizat un exercițiu amplu de traversarea a rîului Olt pe un pod plutitor.

Miercuri seară, oricine va putea vizita baza militară de la Mihăieşti, unde se află tancurile şi elicopterele de luptă.

Cel mai mare exerciţiu militar derulat în România, Saber Guardian 2017, are loc în peste 20 de poligoane şi raioane, inclusiv la Marea Neagră.

“Saber Guardian 2017 (SG17) este cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea ţării noastre, la acesta participând 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.


Exerciţiul, condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfăşoară, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei.

SG17 va începe cu activităţi de relaţionare ale militarilor români şi americani cu autorităţile şi comunităţile locale, în perioada 11-14 iulie, în garnizoane aflate pe itinerariile de deplasare către poligoanele şi raioanele de dislocare. Ei fac parte din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii şi din Brigăzile Multinaţională Sud-Est din Craiova şi 2 Vânători de Munte din Braşov. Militarii vor organiza expoziţii de tehnică sau ceremonii militare în localităţile Arad şi Sinaia (11 iulie), Ploieşti (12 iulie), Sibiu (13 iulie) şi Râmnicu Vâlcea şi Slobozia (14 iulie)”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Pe teritoriul României, SG17 se desfăşoară în peste 20 de poligoane şi raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră. Printre locaţii se numără Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) “Getica” Cincu, Borduşani, Mihail Kogălniceanu, Vâlcea, Capu Midia sau Câmpia Turzii.Comenteaza acum

Alte stiri

19 octombrie 2017

Vâlcea: Două minore cercetate pentru furt din autoturisme

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea cercetează două minore, de 17 și 15 ani, pentru furturi din autoturisme. Miercuri, 18 octombrie, polițiștii de investigați criminale din cadrul Poliției ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 21 octombrie 2017

Top