10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaOltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii

Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii

Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează economica.net.
Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
„Oltchim, societate în reorganizare judiciară, anunţă încheierea în data de 6 iunie 2017 a etapei de depunere a ofertelor finale în procesul competitiv privind vânzarea pachetelor de active ale societăţii. Vă informăm că societatea a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi. Acestea vor fi analizate în perioada următoare’, se arată în document.
Printre ofertanţi se află şi Chimcomplex Borzeşti, membră a grupului SCR, care doreşte preluarea activelor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea pentru a crea un gigant românesc în industria chimică, conform unui comunicat de presă al companiei.
În acest sens, Chimcomplex vizează pe mai departe crearea Companiei Române de Chimie – viitor jucător important din punct de vedere al relevanţei regionale în industria chimică, precizează compania.
Planul de afaceri al acestei noi entităţi este fundamentat pe relansarea chimiei româneşti, incluzând posibilitatea de creştere a producţiei industriale la peste 1 miliard de euro anual, în 7 ani de la preluare, precum şi crearea de locuri de muncă la peste 9.000 pe orizontală şi verticală, cât şi pe diversificarea operaţiunilor comerciale în întreagă regiune.
În sprijinul Chimcomplex s-au alăturat gigantul american Tricon Energy, cu o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, cinci bănci europene coordonate de ING şi două fonduri de investiţii din Londra şi Dubai.
Grupului SCR, care deţine în prezent Chimcomplex, şi care va deveni garantul direct al tranzacţiei, având active de peste 120 de milioane de euro, i se alătură patru parteneri de afaceri puternici dintre care unul din Turcia şi unul din Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS