6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaFemeie urmărită pentru o tâlhărie comisă în Grecia, depistată de poliţişti în Rîmnicu Vâlcea

Femeie urmărită pentru o tâlhărie comisă în Grecia, depistată de poliţişti în Rîmnicu Vâlcea

Polițiștii din Vâlcea au depistat, ieri, o femeie de 34 ani, din comuna Păusești Măglași, urmărită internațional de autoritățile din Grecia, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de tălhărie. Schimbul de date și informații a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.
Polițiștii au depistat-o pe femeia, de 34 de ani, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Pe numele acesteia, autoritățile judiciare din Grecia au emis un mandat european de arestare.
În fapt, aceasta la data de 14.05.2013, în localitatea Gravia, Prefectura din Phocis, din Grecia, sub pretextul că dorește să știe unde se află o stație de benzină din zonă, și folosind violența fizică, a încercat să ia bunurile unei femei pe care aceasta le avea asupra sa, cu scopul de a și le însuși ilegal.
Deoarece victima a opus rezistență, femeia a fost nevoită să renunțe și să fugă de la locul faptei.
Pentru depistarea femeii, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Cea în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind reținută pentru 24 ore, urmând a fi prezentată Curții de Apel Pitești, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS