Vâlcea: Dosar penal în rem pentru alunecarea de teren de la AlunuProcurorii au deschis dosar penal in rem în legătură cu alunecările de teren de la Alunu, judeţul Vâlcea, informează stiri.tvr.ro. Ei vor să stabilească dacă în acest caz e vorba de distrugere calificată şi abuz în serviciu.

Deocamdată, este cercetată fapta şi nu o persoană sau instituţie anume, dar  procurorii consideră că au fost încălcate anumite aspecte din Legea Minelor în gestionarea problemei de la Alunu.


Din data de 9 mai, pământul a luat-o la vale şi nu s-a mai oprit.  Șase case au fost evacuate şi demolate, mai multe terenuri agricole şi forestiere distruse.

Acum, halda de steril a ajuns la drumul din localitate și la 70 de metri de râu. Dacă va ajunge în albia Oltețului, va opri cursul apei şi localitatea va fi inundată.

Galerie foto


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

19 octombrie 2017

Vâlcea: Două minore cercetate pentru furt din autoturisme

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea cercetează două minore, de 17 și 15 ani, pentru furturi din autoturisme. Miercuri, 18 octombrie, polițiștii de investigați criminale din cadrul Poliției ...

Sumarul ediției de duminică, 22 octombrie 2017

Top