Vâlcea: Arme deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

pistol-cu-gaze-cadou1
Foto: Arhivă cronicadeiasi.ro

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, au acţionat pe linia verificării deţinătorilor de arme şi scoaterii din circuitul civil a armelor deţinute ilegal.

Cu acest prilej, i-au depistat pe T.V., de 47 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care deţinea la domiciliu, fără drept, un pistol cu gaz, calibru 9 mm. şi pe care nu îl depusese în termenul legal la un armurier autorizat, după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă şi pe  M.R.A., de 35 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care deţinea la domiciliu, fără drept, un pistol, calibru 10/22T mm. pe care nu îl depusese în termenul legal la un armurier autorizat după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Faţă de cei doi bărbaţi, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzute de Codul Penal, iar armele deţinute fără drept, au fost confiscate.

IPJ Vâlcea reminteşte că nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, în conformitate cu prevederile art. 342, alin. 6, din Codul penal.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea – Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat mai multe activităţi în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, respectiv:

– notificarea deţinătorilor legali de arme cu privire la expirarea valabilităţii permiselor de armă;


– prelucrarea legislaţiei în domeniu, cu prilejul participării la evaluările susţinute în scopul obţinerii permiselor de armă;

– mediatizarea tuturor infracţiunilor constatate pe linia nerespectării regimului armelor şi muniţiilor ş.a.m.d.

În pofida acestor activităţi, au fost întâlnite situaţii când deţinătorii de arme, fiind înştiinţaţi cu privire la expirarea valabilităţii permiselor de armă, nu au respectat prevederile legale, respectiv prelungirea permiselor de armă ori depunerea armelor în termenul de 10 zile la un armurier autorizat, în prezent aceştia fiind cercetaţi pentru infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Deţinerea de arme letale şi/ori neletale presupune o responsabilitate deosebită, având în vedere consecinţele care pot fi produse ca urmare a nerespectării condiţiilor de uz şi păstrare, motiv pentru care solicităm deţinătorilor legali de arme să respecte cu stricteţe legislaţia din domeniu, în vigoare.
Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 27 iulie 2017

Top