Vâlcea: Un bărbat de 63 de ani s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

arma-tir-sportiv
Foto: Arhivă ziarulunirea.ro

Un bărbat de 63 an, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care avea o armă neletală cu destinaţia tir sportiv, s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma unei verificări a poliţiştilor din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, oamenii legii au constatat că arma de tir sportiv de calibru 6,35 mm era deţinută în  baza unui permis de armă eliberat la data de 15.10.2008.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul nu s-a conformat prevederilor legale de depunere a acestei arme şi a muniţiei în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, la un armurier autorizat.

Au fost întocmite acte procedurale de constatare a infracţiunii de nerespectarea regimului armelor, muniţiilor, materialelor nucleare şi al materiilor explozive, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.


Arma cu destinaţia tir sportiv de calibru 6,35 mm şi muniţia pe care bărbatul de 63 de ani o deţinea a fost ridicată în vederea confiscării, fiind totodată ridicat şi permisul de armă, eliberându-i-se persoanei în cauză o dovadă în acest sens.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 27 mai 2017

Top