6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: O bătrână de 84 de ani, găsită moartă de pompieri în propria locuinţă

Vâlcea: O bătrână de 84 de ani, găsită moartă de pompieri în propria locuinţă

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al Județului Vâlcea au fost solicitați să intervină, aseară, în jurul orei 19.30, pentru deblocarea unui apartament în municipiul Râmnicu Vâlcea, situat pe strada Rapsodiei, etaj IV. Din nefericire, proprietara, în vârstă de 84 de ani, a fost găsită decedată în dormitor.

Potrivit unui comunicat al ISU Vâlcea, în ultimele 72 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru 30 situații de urgență.

Echipajele au intervenit în localitățile: Băile Olănești, Berbești, Berislăvești, Brezoi, Bunești, Călimănești, Drăgășani, Fârtățești, Grădiștea, Gușoieni, Livezi, Măciuca, Mălaia, Mihăești, Nicolae Bălcescu, Perișani, Prundeni, Scundu, Sinești, Ștefănești, Șușani și Voicești pentru: un accident de circulație; patru traumatisme cranio-cerebrale; două hipertensiuni arteriale; dureri: la nivelul capului, abdominale, de membre, la nivelul coloanei și stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, 28 de pacienți au fost transportați la cele mai apropiate unități spitalicești pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 15.04.2017, la ora 22.54, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la două anexe gospodărești în localitatea Șușani.

Până la sosirea forțelor de intervenție și stingerea incendiului, au ars: două anexe gospodărești, construite din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 40 mp; iar la vecin două adăposturi de animale, construite din lemn cu învelitoare tablă, pe o suprafață de aproximativ 30 mp.. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În aceeași zi, la ora 12.50, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea au găsit persoana înecată în aval de barajul Nord al râului Olt, în data de 06.04.2017. Echipajele au desfășurat operațiuni de căutare cu barca pneumatică și echipa de scafandrii pe parcursul a 10 zile, având ca rezultat găsirea acesteia în apropierea barajului de la Râureni.

În data de 16.04.2017, la ora 14.22, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Rm. Vâlcea, str. General Magheru.

Până la sosirea forțelor de intervenție și stingerea incendiului, au ars: mobilierul din bucătărie și s-au degradat: aparatura electrocasnica din bucătărie, centrala termică și pereții apartamentului prin afumare. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este producerea unui scurtcircuit electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS