Percheziții în București, Vâlcea şi alte trei județe într-un dosar de evaziune și spălare a banilor

Autori


Lucrători ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară în Capitală și în județele Ilfov, Prahova, Ialomița și Vâlcea, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul prestării serviciilor de pază și service auto, potrivit Agerpres, care citează IGPR.

”Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții au înregistrat în evidența contabilă și au declarat organelor competente achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de Poliția Română.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 7.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 12.000.000 lei.


Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 4.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 21 septembrie 2018

Top