3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Primarul PSD al comunei Vlădeşti îşi pierde mandatul după ce a ANI a demonstrat în instanţă incompatibilitatea acestuia

Vâlcea: Primarul PSD al comunei Vlădeşti îşi pierde mandatul după ce a ANI a demonstrat în instanţă incompatibilitatea acestuia

Primarul PSD al comunei Vlădeşti din judeţul Vâlcea a rămas fără mandat. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demonstrat în instanţă incompatibilitatea acestuia. În perioada 2009 – 2012 Sorin Ghiţă a fost primar şi membru în Consiliul de Administraţie al şcolii din comună.

Prin avocaţii săi primarul a încercat să probeze în instanţă că fost constituit ilegal Consiliul de adminsitraţie al şcolii şi că el nu a ştiut că este membru ales. „Directorul şcolii nu a respectat legea privind constituirea consiliului de administraţie. Primăriei trebuia să i se ceară scris să numească un membru înconsiliu. Nu a făcut aşa ceva. iar la propunerea Consiliului profesoral eu am fost propus şi ales membru fără să ştiu acest lucru. Am participat la toate şedinţele în calitatea de invitat cel puţin aşa am crezut. Habar nu am avut că încalc vreo lege”, a declarat Sorin Ghiţă. Acesta a mai spus că niciodată nu primit bani pentru participarea la şedinţele şcolii.

Primarul se consideră victimă în procesul intentat de ANI şi este decis să atace la CEDO decizia instanţie. Imediat ce hotărârea judecătorească va ajunge la Prefectura Vâlcea prefectul va emite ordinul de încetare a mandatului. Sorin Ghiţă este la al patrulea mandat la algerile e din 2016 a câştigat primăria cu peste 70%.

Primăria Vlădeşti este a doua comună din Vâlcea care rămâne fără primar la doar opt luni de la alegeri. Primarul comunei Bujoreni Gheorghe Udubaie şi-a dat demisia în urmă cu o lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS