22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Cinci percheziţii la persoane cercetate pentru abuz în serviciu şi delapidare

Vâlcea: Cinci percheziţii la persoane cercetate pentru abuz în serviciu şi delapidare

În această dimineaţă, poliţiştii vâlceni efectuează 5 percheziţii, pe raza  localităţilor Râmnicu Vâlcea, Bărbăteşti şi Făureşti, la persoane cercetate pentru abuz în serviciu şi delapidare.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, cu sprijinul serviciilor operative Acţiuni Speciale şi Criminalistic, toţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, efectueză, în  această dimineaţă, 5 percheziţii, dintre care, o percheziţie la sediul unei instituţii publice, una la sediul unei societăţi comerciale şi trei percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de abuz în serviciu şi delapidare.

Procurorii de la Parchetul Bălceşti şi poliţiştii IPJ Vâlcea au descins în această dimineaţă la sediul Primăriei Făureşti, dar şi la locuinţa fostului edil Ion Ţârvuică. Acesta este acuzat de delapidare şi abuz în serviciu. Da, procurorii sunt acum la mine acasă, percheziţia se face în prezenţa mea. Mi-au spus că sunt intersanţi de niște contracte de pe vremea când eu eram primar, nu mi-au spus exact despre ce este vorba. Am fost primar cinci mandate, niciodată nu am avut probeleme cu lege, eu nu mă ştiu vinovat de absolut nimic”, a declarat pentru Gazeta de Sud Ion Ţârvuică, fostul primar din Făureşti.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2012 – 2016, la sediul unei instituţii publice, au fost săvârşite mai multe fapte de natură penală ce au condus la prejudicierea bugetului local sau la favorizarea obţinerii de venituri ilegale de către terţe persoane şi funcţionari publici.

Prejudiciul adus bugetului local urmează să fie stabilit cu exactitate în urma cercetărilor.

Persoanele vizate urmează să fie conduse  la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS