24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Reţinut pentru transport ilegal de lemne

Vâlcea: Reţinut pentru transport ilegal de lemne

Poliţiştii din Cernişoara împreună cu reprezentanţii ocolului silvic au acţionat, ieri, pentru prevenirea,  combaterea sustragerii şi transportului ilegal de material lemnos.
Astfel, în jurul orei 4.30, s-a procedat la oprirea în trafic pe DJ 676 a unei autoutilitare în care era transportat material lemnos, specia fag. Conducătorul auto în vârstă de 29 de ani nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport a celor 2 m.c. de material lemnos. După prezentarea documentelor personale şi ale autovehiculului, conducătorul auto a fost de acord să transporte materialul lemnos la ocolul silvic în vederea confiscării.
În timpul deplasării, pe DN 65 C, conducătorul auto în timp ce conducea autoutilitara a basculat din mers lemnele şi a încercat să fugă. Tânărul a fost identificat ulterior, într-o locuinţă din apropiere şi a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri.
S-a dispus  confiscarea materialului lemnos şi a autoutilitarei. Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 4.000 de lei   şi i-a fost reţinut permisul de conducere.
În baza probatoriului administrat în cauză, sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore  pe tânărul de 29 de ani. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.  Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS