24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaGarda Forestieră Râmnicu Vâlcea, sesizată cu privire la exploatarea suprafeţei forestiere din Pădurea Brătienilor

Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, sesizată cu privire la exploatarea suprafeţei forestiere din Pădurea Brătienilor

Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de Ministerul Mediului pentru a se verifica dacă suprafaţa forestieră din Pădurea Brătienilor a fost exploatată conform amenajamentului silvic, informează HotNews.

„Ministerul Mediului a sesizat Garda Forestieră Rm. Vâlcea pentru a verifică dacă suprafaţă forestieră în cauza a fost exploatată conform amenajamentului silvic. Momentan, lucrările din zona au fost stopate până la elucidarea cazului. În cazul în care, în urmă controlului, se va descoperi că nu s-a respectat legislaţia silvică, se vor lua măsurile legale care se impun”, au precizat reprezentanţi din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Romsilva Vâlcea a fost sesizată sâmbătă de localnicii din satul Negreni, comună Mihăeşti, cu privire la posibile tăieri de arbori din pădurea Brătienilor.

„Noi nu avem nicio jurisdicţie în acest caz, dar am pornit pe sesizarea localnicilor care nu au înţeles de ce sâmbătă are loc această acţiune şi de ce se taie arbori verzi. Este proprietate privată, dar şi aici există anumite criterii şi reguli, nu se poate tăia după cum doreşte fiecare. Noi am sunat la conducerea sanatoriului şi am luat legătură cu celelalte autorităţi să vadă dacă nu cumva acolo este un exces. Până atunci, i-am rugat pe cei care exploatau acolo masă lemnoasă să oprească acţiunea”, a declarat  directorul Romsilva Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Despre acţiunea de sâmbătă dimineaţă a fost informat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, acesta declarând că va cere factorilor de
răspundere mai multe detalii cu privire la legalitatea operaţiunii.

Pădurea Brătienilor a aparţinut fostului premier Vintilă Brătianu şi compune, alături de parcul cu nuferi şi conacul din Negreni, Domeniul Brătianu, actualmente
Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti. În 1947, domeniului a fost confiscat de regimul comunist şi transformat în spital. După 1990, pământul a fost retrocedat iar, în prezent, de administrarea pădurii şi a lacului cu nuferi se ocupă o companie din Covasna.

Reprezentanţii de la Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti nu au dorit să comenteze cu privire la respectivă situaţie, iar compania care administrează suprafaţă forestieră nu a putut fi contactată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS