12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaCombinatul Oltchim este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active

Combinatul Oltchim este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013, este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active, procesul de selecţie al investitorilor urmând a se încheia la sfârşitul acestui an, potrivit unui anunţ al companiei citat de news.ro.
„Oltchim va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societăţii, grupate în mai multe pachete, la acest moment avându-se în vedere de către societate nouă astfel de pachete de active”, se arată în anunţul companiei.
Investitorii interesaţi pot depune scrisori de interes pentru oricare sau pentru toate pachetele de active până la 30 septembrie 2016. „Selecţia cumpărătorului/cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016”, se precizează în document.

Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producţia sa. Statul român deţine un pachet de control de 54,8% în cadrul societăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS