3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaUrmăriţi de autorităţile din Danemarca, depistaţi de poliţiştii vâlceni

Urmăriţi de autorităţile din Danemarca, depistaţi de poliţiştii vâlceni

Trei tineri, pe numele căruia autorităţile daneze, au emis un mandat european de arestare pentru furt au fost depistaţi de poliţiştii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale sprijiniţi de cei din cadrul Postului de Poliţie Tetoiu şi ai luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale i-au depistat  în comuna Tetoiu şi oraşul Bălceşti pe  cei trei tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, care era urmăriţi internaţional.
Pe numele acestora, autorităţile daneze au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea a 5 infracţiuni de furt calificat pe teritoriul acestei ţări în luna iunie. Cei trei sunt bănuiţi că au sustras din locuinţe biciclete, generatoare, obiecte de mobilier şi mai unelte motorizate folosite în gospodărie (generator, maşini de tuns iarba, motocultor etc.). Tinerii erau urmăriţi pentru continuarea cercetărilor.
Aceştia au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a emis pe numele lor mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi continuată procedura  pentru predarea către autorităţile daneze.
Persoanele în cauză au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Argeş.
Poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru depistarea persoane urmărite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS